Ethereum és una de les plataformes de criptomoneda més conegudes (Reuters/Dado Ruvic)

Detenen dos germans acusats de robar, en 12 segons, 25 milions de dòlars en criptomonedes

La Fiscalia dels EUA assegura que el pla "innovador" que van idear aquests antics estudiants del MIT "posa en qüestió la integritat de la cadena de blocs"

Redacció/agènciesActualitzat

Dos germans de 24 i 28 anys han estat detinguts aquest dimecres als Estats Units, acusats d'haver robat criptomonedes per valor de 25 milions de dòlars (més de 23 milions d'euros). 

Tot i que no s'ha sabut fins ara, el robatori s'hauria comès l'abril del 2023, a la plataforma Ethereum, "en només 12 segons"

La preparació, tanmateix, hauria estat força més llarga: l'escrit d'acusació de la Fiscalia sosté que Anton i James Peraire-Bueno van conspirar "durant mesos" per manipular els protocols utilitzats per validar les transaccions d'inclusió a la cadena de blocs d'Ethereum, el registre públic de totes i cadascuna de les transaccions que es fan amb aquesta criptomoneda.

En concret, van explotar una vulnerabilitat del codi del programari anomenat MEV-boost, utilitzat per la majoria de validadors de la plataforma Ethereum, les persones responsables de comprovar que les noves transaccions són vàlides. 

Una moneda d'Ethereum en la placa mare d'un ordinador (Reuters/Dado Ruvic)

La Fiscalia Federal de Manhattan parla d'un pla "innovador" per dur a terme una mena de frau que fins ara no havia estat mai objecte d'una causa penal als Estats Units. 

"Tal com al·leguem, el pla dels acusats posa en qüestió la integritat de la cadena de blocs", ha declarat el fiscal federal Damian Williams.


Tres delictes de frau i blanqueig

L'escrit d'acusació atribueix als germans Peraire-Bueno els delictes de conspiració per cometre frau electrònic i conspiració per cometre blanqueig de capitals.

Aquest últim, perquè després de cometre el robatori, els dos germans no només van rebutjar les peticions que van rebre de retornar els diners, sinó que, a més, van posar en marxa un pla per amagar-los i blanquejar-los mitjançant una trama d'empreses pantalla i plataformes a l'estranger.

Anton va ser detingut a Boston, i James, a Nova York. Per cada un dels tres delictes s'enfronten a penes de fins a 20 anys de presó.

Arran de la detenció s'ha sabut que tots dos van ser alumnes del prestigiós MIT, el Massachusetts Institute of Technology, on van estudiar informàtica i matemàtiques. 

Seria a partir d'aquests aprenentatges que van desenvolupar el pla per cometre el frau pel qual ara han estat detinguts.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCriptomonedes
Anar al contingut