Enxampen dos assassins reclamats per França que han viscut 20 anys a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra els va detenir a l'estiu a Segur de Calafell i al Prat de Llobregat i ara ja compleixen condemna a França

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut els dos autors de l'assassinat d'un home a França l'any 2003. Són dos homes de 51 i 39 anys que han estat vivint a Catalunya amb identitats falses els últims vint anys.

Els van detenir els dies 1 i 2 d'agost, a Segur de Calafell --Baix Penedès-- i al Prat de Llobregat --Baix Llobregat--, quan la pena de presó a què estaven condemnats estava a punt de prescriure. I és que, malgrat que no van ser presents en el seu judici, que es va fer el 2011, van ser condemnats com a autors del crim a 30 i a 26 anys de presó. Es van emetre dues ordres de detenció europees.

Després de la detenció, l'Audiència Nacional en va ordenar l'ingrés a presó i ja compleixen les condemnes a França.

 

L'assassinat d'un home de 29 anys

Els fets es remunten al 20 de febrer de 2003 quan els dos detinguts, que residien a França i treballaven en el negoci de la prostitució i el proxenetisme, van assassinar un home de nacionalitat francesa, arran d'un incident amb dues treballadores sexuals.  La víctima volia treure del món de la prostitució una de les treballadores sexuals de la qual es lucraven.

Els dos autors, tiet i nebot, van segrestar i matar a cops la víctima, un noi de 29 anys, i van traslladar el seu cadàver en un vehicle fins a una zona muntanyosa a prop de la localitat de Grondeville, a Nancy, a Regió de Lorena, on van abandonar el cadàver.

En la detenció d'aquest estiu, aquest vehicle es va confiscar d'un pàrquing. Estava aparcat, tapat amb una lona i envoltat de diversos paranys col·locats estratègicament per detectar qualsevol intent de manipulació.


Dues dècades a Catalunya

Els dos detinguts van fugir de França després del crim i es van establir a Catalunya. En un primer moment, van seguir lligats al món del proxenetisme i de l'oci nocturn, on van ser identificats i denunciats diverses vegades pels Mossos d'Esquadra.

Van ser detinguts el 2004 i el 2008 per fets relacionats amb un delicte contra la llibertat sexual i delictes contra la seguretat del trànsit. En aquell moment, la documentació que presentaven no tenia cap assenyalament internacional al seu nom, segons els Mossos.

Posteriorment, van abandonar aquesta activitat i van continuar amb les seves vides per separat.

L'any 2010, van denunciar-se mútuament per amenaces, arran d'un suposat deute que tenien l'un amb l'altre. Per fer-ho, van fer servir noms falsos i la mateixa documentació falsa que ja feien servir des que van fugir de França.

De fet, amb aquesta mateixa documentació, un dels dos homes va aconseguir un permís de conducció legal a Espanya.

Segons els mossos, prenien moltes mesures de seguretat per no ser reconeguts. Un d'ells sortia de casa amb la cara tapada, vigilava que ningú el seguís i gravava l'entorn.
 

Com els van trobar?

Els agents de la Unitat Central d'Homicidis dels Mossos van obtenir la identitat real dels dos investigats en el marc d'una altra investigació on hi havia altres persones investigades.

Es van intercanviar informació amb autoritats romaneses, belgues, franceses i croates, ja que s'identificaven amb la documentació de Croàcia i no els constava cap alerta o ordre de detenció activa.

Les autoritats romaneses van informar els Mossos que a un d'ells li constava un homicidi imprudent l'any 1995. Per altra banda, les autoritats belgues van informar que la mateixa persona tenia antecedents per robatoris agreujats l'any 2001.

Finalment, les autoritats franceses van informar del requeriment vigent per homicidi i segrest del 2003 a Nancy, delicte pel qual se'ls va detenir.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut