En un any, l'home va aconseguir entrar 444 vegades a la morgue de l'hospital on treballava (Pexels)

Destapen com actuava "el monstre de la morgue", que violava dones mortes al Regne Unit

David Fuller treballava majoritàriament de nit en hospitals i va aconseguir entrar al dipòsit de cadàvers centenars de vegades sense cap mena de control

Redacció/AgènciesActualitzat

Una comissió d'investigació independent ha examinat aquest dimarts els hospitals britànics on treballava un assassí que entre el 2005 i el 2020 va violar desenes de cadàvers de dones que eren als dipòsits de cadàvers.

Conegut com "el monstre de la morgue", David Fuller, un britànic de 69 anys, va ser condemnat el desembre del 2021 a cadena perpètua per haver violat dones difuntes i per l'assassinat de dues joves el 1987. L'home també va ser condemnat el desembre de 2022 per encara unes altres violacions de cadàvers.

Segons ha provat la justícia, Fuller va arribar a agredir sexualment almenys 101 dones mortes. La més jove de les seves víctimes tenia nou anys, i la més gran, 100.

El cas va causar una gran commoció i també por al Regne Unit, ara fa dos anys, després de destapar-se la magnitud de l'escàndol.

Ara, la comissió independent que va posar en marxa el govern ha fet públiques les primeres conclusions, que assenyalen els hospitals Kent and Sussex i Tunbridge Wells com a responsables de "greus errors en la gestió i la governança".

L'objectiu de la investigació és entendre com pot ser que Fuller pogués cometre aquests fets en hospitals públics i durant un període de temps tan llarg, sense que ningú s'adonés de res.


Electricista de nit

L'home va treballar com a electricista en dos hospitals al sud d'Anglaterra, i solia fer el torn de nit. D'aquesta manera, sovint es quedava sol, un cop la resta de treballadors havien marxat, i podia accedir fàcilment als tanatoris i a les neveres on es guardaven els cossos dels difunts.

L'ADN va permetre relacionar l'home amb l'assassinat de dues noies l'any 1987 (Policia de Kent)

El president de la comissió d'investigació, Jonathan Michael, ha lamentat que tot plegat va ser possible, en part, per culpa d'"una manca persistent d'interès" per part dels hospitals.

Tots aquests "errors" "van contribuir a la creació d'un entorn en el qual ell (David Fuller) va poder cometre delictes, durant 15 anys, sense aixecar sospites ni que ningú l'atrapés", segons les conclusions de la investigació.

Així, apunten que no hi havia un control de qui podia accedir als tanatoris, i el violador en sèrie va poder entrar en un dels equipaments fins a 444 vegades en un sol any, cosa que va passar "desapercebuda", subratlla el mateix document.

Per tot plegat, els responsables de la investigació --que han entrevistat més de 200 testimonis i han revisat més de 3.700 documents-- recomanen ara la instal·lació de càmeres de vigilància als tanatoris i frigorífics mortuoris per evitar que casos com aquest puguin repetir-se.

Entre altres coses, també demanen que el personal no directament relacionat amb les morgues hagi d'entrar-hi sempre acompanyat.


Gravava vídeos

David Fuller va ser arrestat el desembre del 2020, quan l'ADN va permetre a la policia assenyalar-lo com a sospitós de l'assassinat de dues joves l'any 1987 a Tunbridge Wells, al sud-est d'Anglaterra. A les noies les havia agredit sexualment i les havia estrangulat.

Durant l'escorcoll del seu domicili, els investigadors van trobar una immensa quantitat d'imatges pornogràfiques, així com seqüències de vídeo en què s'havia filmat durant els atacs que va cometre als tanatoris. 

Anar al contingut