Un mosso en l'escorcoll del Consorci de la Mina
Un mosso en l'escorcoll del Consorci de la Mina
Sant Adrià de Besòs

Detingut un regidor de Sant Adrià de Besòs per presumpte desviament de fons públics

També s'investiga el gerent del Consorci de la Mina, José Luis Rosique, i dos treballadors d'empreses de seguretat

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut Juan Carlos Ramos, regidor del PSC de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i membre del Consorci de la Mina, pel presumpte desviament de fons públics en la contractació de la vigilància de pisos oficials. La detenció de Ramos ha quedat sense efecte aquest mateix dilluns al vespre, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra. Se li mantenen, però, els càrrecs i és per això que haurà de comparèixer el pròxim 4 de juliol davant del jutge del jutjat número 4 de Badalona.

També s'investiga el gerent del Consorci de la Mina, José Luis Rosique, i dos treballadors d'empreses de seguretat; tot plegat, en el marc d'una investigació que va arrencar el novembre passat.

Presumpte desviament de fons públics al clan de la droga 

Mentre els Mossos d'Esquadra estaven investigant una organització crmiinal dedicada al tràfic de drogues del barri de la Mina, van detectar en una intervenció telefònica una presumpta relació delictiva entre el cap d'aquesta organització i el regidor de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, Juan Carlos Ramos.

L'origen de la sospita és la vigilància de pisos de protecció oficial i d'edificis públics desocupats, que gestiona el Consorci de la Mina. S'investiga el presumpte desviament de fons públics destinats a vigilar aquests espais. Les tasques de vigilància es donaven suposadament a empreses irregulars, i que actuaven com a pantalla, però qui rebia els diners presumptament eren els clans que controlen la droga al barri.

Si es confirmen els fets, investigats per la fiscalia des de fa més de sis mesos, és la primera fase d'una sèrie d'irregularitats que entitats locals i formacions polítiques ja havien estat denunciant des de feia temps.

 

Els possibles lligams de càrrecs públics i activitats delictives ha fet que la policia estigui registrant des de primera hora del matí les oficines de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i del Consorci de la Mina.

Des de l'Ajuntament han emès un comunicat en què destaquen "la confiança en l'actuació de la justícia" i es posa a la seva disposició. També subratlla, referint-se al que diu el comunicat dels Mossos, que "l'operatiu no implica cap supòsit de corrupció generalitzada que afecti l'Ajuntament o el seu alcalde". 

Juan Carlos Ramos, fill del barri, és el cofundador del Club de Lluita Olímpica la Mina, ha estat cinc vegades campió a Catalunya i Espanya de lluita grecoromana. De fet, va ser qui va projectar el nom del barri a través de l'esport a l'exterior. Ell mateix ha explicat aquesta doble faceta esportiva i política en més d'una ocasió.


Vuit detinguts i cinc escorcolls en l'operació antidroga

Paralel·lament, la policia ha desmantellat una organització dedicada al tràfic de drogues, també al barri de la Mina. Hi ha vuit persones detingudes, entre ells el cap del Clan de Los Manolos, i s'han fet cinc escorcolls, en què han decomissat diners en efectiu, armes de foc i prop de 170 quilos de marihuana.

El cas està sota secret de sumari i en principi no es preveuen més detencions.

Anar al contingut