El "rosin", a l'esquerra de la imatge, amb la resta de material confiscat, es comercialitza en petits pots de vidre

Desmantellat el primer laboratori a Espanya de "rosin", la nova droga derivada de l'haixix

La Policia Nacional troba a Tenerife la primera cuina d'Espanya d'aquesta substància estupefaent i el seu màxim responsable ja ha ingressat a la presó

Una nova droga ha arribat a Espanya. És el "rosin", un derivat ultraconcentrat de l'haixix de gran puresa i que ja es produeix a l'estat.

La Policia Nacional ha desmantellat a Arona, Tenerife, el primer laboratori d'Espanya d'aquesta substància estupefaent.

Durant l'operació, que es va a fer a l'octubre però que no ha transcendit fins ara, es van fer cinc detencions i es van confiscar 1,7 quilos d'aquesta droga.

El principal investigat ja ha ingressat a la presó, després que el sorprenguessin mentre cuinava la droga en un laboratori clandestí ubicat al soterrani de casa seva.

Els altres quatre arrestats són els responsables de diversos clubs cannàbics de l'illa que venien el "rosin", una substància que es comercialitza en petits pots de vidre.

Una droga molt concentrada

El laboratori desmantellat obtenia la droga mitjançant un procés de filtració, congelació i assecat de cabdells de marihuana, que posteriorment es premsaven i purificaven.

En països com Portugal, els Països Baixos o Espanya el consum personal de cànnabis no està legalitzat, però tampoc està penat
Un quilo de "rosin" s'elabora amb uns 75 quilos de cabdells de marihuana (Pexels)

Segons la policia, mitjançant aquesta tècnica --coneguda com a "bubble hash" (haixix de bombolles)-- es necessiten uns 75 quilos de cabdells de marihuana per elaborar un quilo de "rosin".

Durant els registres, els agents van confiscar 167 pots de resina, 54 quilos de marihuana, 145 plantes i dos quilos d'haixix, a més de 15.000 euros en efectiu.

La investigació va començar gràcies a una informació anònima que la Policia Nacional va rebre a través del compte antidroga@policia.es.

 

ARXIVAT A:
DroguesPolicia Nacional
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut