Agents de la policia francesa
Agents de la policia francesa

Desmantellada a França una secta de ioga tàntric i detingut el guru per explotació de dones

Segons la investigació, el guru tàntric "condicionava les víctimes a acceptar relacions sexuals mitjançant tècniques de manipulació mental"

RedaccióActualitzat

La policia francesa ha desmantellat un grup sectari especialitzat en pràctica de tantra i ha detingut el seu responsable, el guru Gregorian Bivolaru i una quarantena de col·laboradors. Els acusen d'organitzar una xarxa d'explotació sexual de dones, a més de segrest, violació i tràfic de persones

Segons la policia, Bivolaru, de 71 anys, és el fundador i la figura central del grup Moviment d'Integració cap a l'Absolut. El grup també és conegut amb el nom de Federació Atman Yoga, una agrupació tàntrica present a 31 països. Una organització, diuen els investigadors, que sota l'aparença d'escola de ioga i tantra, amaga "una estructura de caràcter mafiós i de proxenetisme". 

La Fiscalia l'acusa d'abusos sexuals a gran escala entre les dones del grup. Afirmen que el gurú "condicionava les víctimes a acceptar relacions sexuals mitjançant tècniques de manipulació mental destinades a eliminar qualsevol noció de consentiment".

La fitxa de recerca de l'interpol del gurú de la secta, Gregorian Bivolaru
La fitxa de recerca de l'interpol del gurú de la secta, Gregorian Bivolaru

Segons fonts de la investigació, el Moviment incitava les dones que volien formar part del grup a "acceptar tenir relacions sexuals" no només amb el seu líder sinó també a "realitzar pràctiques pornogràfiques a canvi de remuneració a França o a l'estranger".

Tot i que encara no s'ha presentat cap denúncia, algunes de les dones que estaven ara en centres del grup han explicat que havien arribat a França fa pocs mesos per participar en un curs de ioga o un curs sobre feminisme i que les van fotografiar despullades només arribar. Fins ara els investigadors han identificat una seixantena de dones que haurien patit abusos i explotació sexual.

La defensa de Gregorian Bivolaru assegura que és "víctima d'un complot polític" i nega que sigui el líder de cap grup espiritual o tàntric. 

Les detencions s'han fet aquesta setmana a un centre que el Moviment d'Integració té a Villiers-sur-Marne, al sud de París, i a altres "ashrams" de la regió parisenca i el sud-est de França. Entre els detinguts també hi ha dones. En l'operatiu policial han participat 175 agents.

 

ARXIVAT A:
PolicialAgressió sexual
Anar al contingut