Els veïns volen salvar les casetes
Barcelona

Desallotgen les cases de l'alzina centenària que els veïns de Gràcia volen salvar

Veïns del barri s'han manifestat aquest dijous al vespre per reclamar que les casetes no vagin a terra

RedaccióActualitzat

Desallotjament, al barri de Gràcia de Barcelona, dels veïns que ocupaven les cases del carrer Encarnació.

Diverses furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra han arribat aquest matí a primera hora davant les dues cases històriques per desallotjar les persones que les ocupaven des de fa unes setmanes.

Estrictament no es podria parlar de desallotjament, perquè en aquell moment dins de les cases no hi havia ningú.

Els veïns, de tota manera, estaven mobilitzats a l'exterior perquè coneixien l'ordre de desallotjament i es malfien de la propietat. Aquest dimecres a la nit, per exemple, encara hi van celebrar una assemblea.

 

 

Les dues cases històriques situades als números 13, 15 i 17 del carrer Encarnació són objecte d'una campanya veïnal per evitar-ne l'enderroc i també per salvar l'alzina bicentenària que hi ha en un dels jardins, després que, al novembre, els propietaris ja van tallar altres arbres centenaris i van començar un enderroc interior.

La propietat de les tres cases hi vol construir una promoció de 28 pisos.

Al novembre, el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, ja va explicar que les cases no estaven catalogades i que els propietaris disposaven de les llicències d'enderroc preceptives, que l'Ajuntament no podia anul·lar.

Per això, ara, la intenció de l'Ajuntament de Barcelona és expropiar-les per construir-hi una escola bressol, preservant el jardí, l'alzina bicentenària i elements patrimonials com les façanes. La iniciativa, però, encara ha de passar pel ple, previsiblement aquesta primavera.

 

 

Manifestació veïnal

Després del desallotjament del matí, centenars de persones han participat aquest dijous al vespre en una manifestació pels carrers del districte de Gràcia que ha anat fins al davant de les casetes del carrer Encarnació.

 

Allà s'ha llegit un manifest que deixa clar el seu rebuig a la possible desaparició de les cases:

 

"No ens aturarem fins a recuperar l'accés popular al jardí, perquè volem garantir la conservació de l'alzina bicentenària i la gestió veïnal del seu entorn. No permetrem en cap cas l'enderroc de les casetes i supervisarem les tasques d'apuntalament perquè se cenyeixin a allò que s'han compromès."

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut