Plantes de marihuana al magatzem de la comissaria de Cambrils, aquesta setmana (SAP-FEPOL/SME-FEPOL)

Denuncien que la marihuana s'acumula a la comissaria dels Mossos a Cambrils

Els sindicats SAP-FEPOL i SME-FEPOL asseguren que el contenidor de Valls està ple i s'han de portar les plantes a les comissaries

RedaccióActualitzat

Des dels sindicats de Mossos d'Esquadra han denunciat l'acumulació de plantes de marihuana a la comissaria de Cambrils, al Baix Camp. Expliquen que les comissaries no estan condicionades per emmagatzemar la droga, però que el contenidor especial que es va instal·lar a Valls, a l'Alt Camp, és insuficient i queda ple, com va passar dijous.

A la comissaria de Cambrils s'hi han acumulat 4.646 plantes en les últimes dues setmanes, que representen onze quilos de cabdells de marihuana, segons dades de SAP-FEPOL.

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el de Mossos d'Esquadra (SME-FEPOL) asseguren, en un comunicat conjunt, que els agents "han de suportar les males olors i el malestar general provocat per aquestes plantes" i que els "problemes de salubritat" també poden afectar el veïnat que envolta les comissaries de policia.

Reclamen canvis de protocol

El problema, que aniria més enllà de la comissaria de Cambrils, "es repeteix amb massa freqüència", afegeix el comunicat.

Els Mossos reclamen al govern un pla estratègic davant de "l'increment de manera alarmant" dels delictes contra la salut pública per tràfic i cultiu de marihuana els últims anys a Catalunya.

Consideren que cal modificar els protocols d'actuació i la normativa, de manera que "es preservi la càrrega de prova dels decomissos de substàncies estupefaents i s'eviti que la marihuana hagi de traslladar-se a les comissaries de policia".

També demanen que funcioni plenament el magatzem central de drogues de Barcelona.

Des del Departament d'Interior defensen que el magatzem ajudarà a resoldre el problema, però també recorden que el trasllat de les substàncies estupefaents a aquest magatzem no és un procés immediat.

 

ARXIVAT A:
DroguesMarihuana
Anar al contingut