L'estació de plaça de Catalunya, en una imatge d'aquest setembre

Denuncien insults homòfobs d'un revisor de Renfe a un passatger a Barcelona

La companyia ferroviària obrirà un expedient informatiu i avisa que "no es toleraran" agressions d'aquest tipus

ACN/RedaccióActualitzat

L'Observatori Contra l'Homofòbia ha denunciat insults homòfobs per part d'un revisor de Renfe a un passatger.

Segons ha explicat el president de l'Observatori, Eugeni Rodríguez, un revisor de Renfe hauria agredit verbalment un passatger a l'estació de plaça Catalunya de Barcelona, on l'hauria cridat i insultat. Els fets van tenir lloc el divendres 18 a les 7.20 hores.

Renfe, per la seva banda, ha anunciat que obrirà un expedient informatiu per esclarir els fets. Segons ha explicat la companyia ferroviària, encara que "no es pot anticipar" el resultat de l'expedient abans de recollir tota la informació, "no es toleraran" aquest tipus de conductes.
           
A més, Renfe s'ha compromès a mantenir informats del procés de l'expedient tant la víctima com l'Observatori.

La víctima, que va fer públic el cas a les xarxes socials, ha agraït el suport d'alguns viatgers que li van fer costat durant l'agressió i van increpar el vigilant i ha avançat que presentarà una denúncia.

L'OCH s'ha posat a la seva disposició per fer-li acompanyament, ha activat el protocol a la ciutat de Barcelona i ja s'ha posat en contacte amb la regidoria de Drets i Ciutadania de la ciutat

L'OCH ha remarcat que el transport públic ha de ser "un espai amable i segur per al col·lectiu LGBTI" i ha remarcat que aquest tipus de conductes "no poden venir per part dels treballadors". D'altra banda, ha celebrat la predisposició de Renfe a estudiar els fets.

Segons dades de l'OCH, aquest 2020 hi ha hagut 136 agressions homòfobes a Catalunya.          

ARXIVAT A:
Homofòbia
Anar al contingut