La bandera LGTBIQ+
Agressió a una parella de lesbianes i un jove gai a Sants (Europa Press/Diputació Foral d'Àlava)
Barcelona

Denuncien dues agressions homòfobes en grup a les festes de Sants

Un noi gai i dues noies lesbianes han denunciat cops i llançament d'ampolles de vidre durant la festa major del barri barceloní

Un noi i dues noies han denunciat haver estat víctimes d'agressions homòfobes durant la festa major del barri barceloní de Sants.

El primer cas que va sortir a la llum va ser el de dues noies. La nit de divendres passat, set homes les van agredir "amb molta violència física i verbal" quan tornaven a casa després d'haver anat a les festes alternatives.

Segons ha denunciat l'Espai feminista de Sants, després d'increpar-les amb "insults lesbòfobs" i de trobar-se que els responien, les van "atacar amb ampolles de vidre i cops". Això els va causar "ferides greus a la cara i al cos", agressions que els van afectar la mobilitat, afegeix el comunicat. 

La denúncia de les dues noies s'ha fet pública a través del moviment feminista.

Els Mossos d'Esquadra han remarcat la importància de denunciar aquests casos. D'altra banda, l'Observatori contra l'homofòbia ha condemnat els fets i ha comunicat que traslladarà a les autoritats competents tant aquest cas com el del noi.
 

Cops a la cara a un jove gai 

Es tracta de l'agressió a un jove, aquest diumenge. La víctima ha explicat que, després d'haver-se fet un petó amb un noi, vuit nois molt joves li van pegar a la cara mentre cridaven "maricón" i, un cop va ser a terra, els cops van continuar. 

El jove, que va fer públic el cas a través d'una "story" d'Instagram en què ensenyava les ferides a la cara, ha rebut suport a la xarxa, des d'on s'ha denunciat que les agressions contra el col·lectiu homosexual són un problema freqüent. "No som casos aïllats, som casos diaris", diuen les publicacions. 

Des de l'Observatori contra l'homofòbia han recollit aquests casos i han activat els protocols corresponents. 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Masclisme Homofòbia
Anar al contingut