Dues nenes de San Ildefons en el sorteig de Nadal
L'organització Afroféminas ha presentat la denúncia a la Fiscalia per insults a quatre nenes (Europa Press)

Denuncien a la Fiscalia els insults racistes a les xarxes a 4 nenes de Sant Ildefons

L'organització Afroféminas creu que missatges publicats a les xarxes socials podrien constituir un delicte d'odi

RedaccióActualitzat

L'organització Afroféminas, que defensa els drets de les persones racialitzades, ha denunciat davant de la Fiscalia els insults racistes a quatre nenes de Sant Ildefons que van participar en el sorteig de Nadal, a través de les xarxes socials.

Consideren que poden ser constitutius d'un delicte d'odi perquè atempten contra la dignitat i la integritat de menors racialitzats. Es refereixen a missatges racistes i xenòfobs com "el més difícil són els números curts i trobar un espanyol" o "que bonic que és el sorteig de Nadal a Namíbia", publicats per usuaris a X (Twitter).

"Els missatges, plens de menyspreu, humiliació i racisme cap a aquestes menors, constitueixen un atac directe no només a la seva integritat, sinó a la diversitat i la convivència en una societat que ha de ser inclusiva i respectuosa amb totes les persones, independentment del seu origen o color de pell", argumenta l'organització, que ho ha denunciat en un comunicat.

A més, Afroféminas subratlla que és "especialment preocupant que aquests actes hagin estat perpetrats contra menors d'edat, cosa que els fa encara més vulnerables a la intolerància i l'odi".

Per tot plegat, "exigeix una investigació exhaustiva per identificar i responsabilitzar els autors d'aquests actes" i demana a les autoritats que prenguin mesures efectives per prevenir la proliferació d'aquests discursos d'odi en plataformes digitals.

"La protecció de la dignitat i els drets de totes les persones, especialment dels grups més vulnerables, ha de ser una prioritat per a la societat", conclou.​

ARXIVAT A:
RacismeDelicte d'odi
Anar al contingut