Entrada del centre d'educació especial Taiga

Demanen 37 anys de presó a un monitor per agredir sexualment alumnes amb autisme

En el primer dia del judici, el processat, que era treballador de l'escola Taiga, ha negat tots els abusos

La Fiscalia demana 37 anys de presó per al monitor acusat d'agredir sexualment set alumnes amb trastorn de l'espectre autista al centre d'educació especial Taiga. Els fets s'haurien produït durant unes jornades de convivències o en sortides esportives organitzades entre 2015 i 2017.

El judici contra el monitor ha començat aquest divendres i se li imputen fins a vuit delictes d'abús sexual, un dels quals contra un menor de 16 anys. La Fiscalia ha sol·licitat també una mesura de llibertat vigilada de deu anys, després de la pena de presó, i diverses indemnitzacions a les víctimes per una quantitat total de 57.000 euros.

L'acusat nega tots els abusos

Segons l'escrit de la Fiscalia, l'acusat, que era un treballador de l'escola i president d'un club esportiu relacionat amb el mateix centre, s'aprofitava de la seva posició de poder sobre les persones de les quals era responsable per cometre les múltiples agressions, i durant les sortides de convivències abordava les víctimes aprofitant la seva vulnerabilitat. Algunes de les víctimes tenen una discapacitat superior al 50%.

El processat ha declarat aquest divendres i, en una intervenció breu, ha respost únicament a les preguntes de la Fiscalia i de la seva defensa, negant totes i cada una de les agressions per les quals està acusat.

Després de la declaració, el judici ha continuat a porta tancada, tal com havien demanat els representants de les víctimes, ja que s'hi han reproduït declaracions enregistrades dels agredits explicant els abusos.

L'escola Taiga refusa responsabilitats

A l'escrit de defensa de l'acusat, al qual ha tingut accés EFE, l'escola ha negat que hagi de respondre com a responsable civil subsidiària, en considerar que el club esportiu del qual era president l'acusat "té una personalitat jurídica pròpia i diferenciada, així com òrgans de direcció social diferents", i que, tot i que el club esportiu comparteix el nom de Taiga, diuen que "no tenen cap mena de relació jurídica".

Fonts de l'escola Taiga es defensen manifestant que l'acusat va ser expulsat immediatament tan bon punt van tenir coneixement dels fets.

 

ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexual
Anar al contingut