Presentació llibre i disc de La Marató plató 1 TV3
Presentació llibre i disc de La Marató plató 1 TV3
#LaMaratóSempreBatega

De Pablo López a Mariona: així ha estat la presentació del disc de La Marató

El disc i el llibre de La Marató ja es poden veure i escoltar a la web de La Marató i a les xarxes socials de La Marató, TV3 i Catalunya Ràdio. Hem gaudit d'una presentació amb d'actuacions d'artistes del disc i reflexions d'il·lustradores del llibre

Actualitzat

 

El Llibre de la Marató

El director de TV3 Sigfrid Gras ha conduït l'acte. Ha començat presentant i parlant del llibre d'aquest any, editat per Baobab, titulat La Marató Sempre Batega. Un llibre gran, amb 15 il·lustracions a tot color, per a grans i petits! Sigfrid Gras ha destacat que la presentació s'ha fet "en un dia molt especial, després de l'impacte del tret de sortida de la campanya excel·lent", ahir a la nit, amb l'emissió de "Quan el cor s'atura... La Marató sempre batega" I s'ha presentat el videoresum del llibre.

 

 

La il·lustradora Eva Armisen una de les artistes que hi participen, creu que  "Ha quedat un llibre fantàstic. Estic molt agraïda i emocionada per participar. Aquest llibre com La Marató respira vida. L'art té molt a veure amb la ciència i espero que el llibre toqui el cor". A l'acte s'ha comptat amb la presència de bona part dels 15 il·lustradors que hi han participat:  Judit Canela, Pep Montserrat, Eva Armisén,  Ignasi Blanch, Coaner Codina, Marc Pallarès, Pilarín Bayés, Alba Cardona, Sergi Doñate,  Kim Amate, Gemma Capdevila, Òscar Julve, César Barceló, Joana Santamans. i Javier Mariscal.

 

 

El Disc de La Marató 

Tot seguit s'ha presentat el disc de La Marató que compleix 18 anys i aquest any ha batut el rècord de participació d'artistes comptant amb 185. Mariona Escoda és una de les grans protagonistes d'aquesta edició amb la cançó "Umbrella", Pol Granch, La Núria i el Triquell d'"Eufòria", Tanxugueiras, Sicus Carbonell i Lildami, Macaco amb Judit Neddermann i Momi Maiga, Antonio José, Morat, Pablo López,  Mosaic, DonesStrings, la pianista Laura Andrés i el quartet de corda Billows, La Pegatina i el duet madrileny Marlena, Delafé y Las Flores Azules, Manu Guix, Maruja Limón, Magalí Sare i Las Migas, Lexu's que s'ajunta amb Sexenni, Luand, Bounce Twice, Tramma, Júlia Blum i Gigi Ros, i finament La Fúmiga. 

Aquest és el vídeo del making off del disc de La Marató:

 

El director del Disc Àngel Lacalle ha destacat que "amb l'epicentre del cor hem fet 21 històries pensant en els batecs i en el cor com aixopluc de les emocions." Àngel Lacalle  també ha parlat del vessant científic de la cançó "Macarena", gràcies a l'estudi d'un equip de metges i investigadors de l'Hospital Clínic de Barcelona, de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Autònoma de Barcelona, que avui eren a la presentació. Segons Lacalle, "van trobar que seguint el ritme exacte d'aquesta cançó, és ideal per intentar recuperar una persona amb una aturada cardiorespiratòria". Una cançó que interpreta La Fúmiga al disc d'aquest any.

 


El cantant Pablo López, que ha col·laborat en diverses edicions de La Marató, s'ha mostrat molt agraït de poder-hi participar: "Us diré de cor que la passió és part de tot aquest procés, i a més en aquesta bonica llengua, que tinc la sort de dominar des de l'oïda, no des de la boca". Hi ha afegit que "és un orgull i una responsabilitat ser aquí, de cantar per aquesta meravellosa festa, és un honor participar en una cosa que és tan gran en tots els sentits, i que es coneix a tot Espanya. Si alguna cosa fa la música, uneix". 

 

 

Finalment gran actuació de DonesStrings, Laura Andrés i Billows!  "Lluitar", un fabulós tema de Pink. I per acabar, la gran foto de família! Compreu el disc el 27 de novembre i ajudeu a la recerca sobre salut cardiovascular fent el vostre donatiu.

 

Foto de família del disc i del llibre de La Marató 2022
Foto de família del disc i del llibre de La Marató 2022


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut