Santo Domingo

De la Vega insisteix que el govern espanyol té la voluntat d'arribar a un acord i demana lleialtat a Montilla

La vicepresidenta del govern central, María Teresa Fernández de la Vega, ha respost a les crítiques del president de la Generalitat, que acusaven l'executiu espanyol de voler fer creure que respecta l'Estatut. Davant aquestes paraules, De la Vega ha demanat "serietat, diàleg i lleialtat" a la Generalitat per complir objectius. La vicepresidenta ha explicat, en una roda de premsa a Santo Domingo, que encara que la lletra de l'Estatut fixa que aquest dissabte és la data límit per aconseguir un nou model de finançament, també cal tenir en compte el seu esperit, i que el govern central està disposat a arribar a l'acord.

Actualitzat

De la Vega ha assenyalat que el govern espanyol està treballant des de la passada legislatura per aconseguir un nou model de finançament autonòmic, i ha garantit que és un compromís que l'executiu complirà. "L'Estatut de Catalunya, com sap qualsevol jurista, té una lletra, un mandat, però també té esperit", ha subratllat la vicepresidenta.

La vicepresidenta ha dit que l'executiu central ja ha fet una proposta inicial i que, a partir d'aquesta, hi ha "molt recorregut" per arribar a un acord. També ha insistit que el govern té voluntat d'aconseguir-lo i que treballarà amb la màxima diligència perquè sigui una realitat com més aviat millor.

De la Vega ha afegit: "És veritat que d'aquí a demà no serà possible, però sí que estic convençuda que quan hi ha voluntat política i es treballa amb serietat, diàleg i lleialtat, els objectius es compleixen".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut