Madrid

De la Vega afirma que la policia està en "màxima alerta" després de robatori d'armes per part d'ETA

La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha confirmat que les forces de seguretat de l'Estat estan en "màxima alerta" després del robatori de 350 pistoles per part d'ETA a França, un fet que el PP ha considerat una prova que la banda terrorista està en ple procés de "rearmament". De fet, De la Vega ha donat aquestes explicacions després que el secretari general del PP, Ángel Acebes, ha preguntat en el ple del Congrés per les conseqüències d'aquesta sostracció. A més, Acebes ha aprofitat per responsabilitzar el govern del fet que el procés "de desarmament sense pagar preu polític" s'hagi convertit en un procés "de rearmament d'ETA i amb preu polític" que, segons ha dit, fa témer als espanyols que acabi amb "la rendició del govern" en lloc de la d'ETA.

Actualitzat
Fernández de la Vega ha recordat sobre el robatori de les pistoles a França que "amb la violència, no hi ha avanç" en el procés de pau i ha insistit als dirigents populars que cal ser "més responsables i lleials", ja no amb el govern en la seva lluita contra ETA, sinó "amb la majoria dels ciutadans que volen que acabi la violència". D'aquesta manera el procés de pau obert al País Basc ha tornat a ser motiu d'enfrontaments entre els dos principals partits de la cambra de diputats.

Acebes ha preguntat a De la Vega sobre les conseqüències que tindrà el robatori d'armes d'ETA, a la qual cosa la vicepresidenta ha respost que aquestes ja són evidents, ja que la policia es troba en "màxima alerta" per aplicar la llei contra els qui cometen delictes. Amb tot, Acebes ha insistit que la banda terrorista s'està rearmant durant el procés, mentre que el govern paga un preu polític, com "la ruptura del Pacte Antiterrorista, dur a Europa el fals conflicte basc i acceptar la taula política que exigeix ETA". A més, Acebes ha tornat a afirmar que el govern està pressionant els jutges en favor d'ETA i que els socialistes han arribat a elogiar Otegi i el pres d'ETA De Juana Chaos. Per això, Acebes ha insistit en la teoria de la "rendició" del govern a ETA i ha recordat al govern que ha "menyspreat" les manifestacions de les víctimes del terrorisme.

De la Vega li ha respost que els populars pensen que quan ells són al govern val tot, mentre que quan no hi són "miren amb altres ulls", i que "diuen una cosa quan són a l'oposició i fan una altra quan són al govern", una pràctica que ha qualificat d'"obscena".
Anar al contingut