El cabirol ha arribat fins al moll del Port Fòrum, on finalment l'han pogut atrapar
El cabirol ha arribat fins al moll del Port Fòrum, on finalment l'han pogut atrapar

De la Serra de Marina a un rescat al Port Fòrum, el viatge del cabirol del Besòs

Policia i Agents Rurals han rescatat al moll del Port Fòrum un cabirol que va aparèixer fa tres setmanes a la desembocadura del Besòs

RedaccióActualitzat

Portava cinc dies perdut entre Sant Adrià i Badalona. Desorientat i en un entorn que no coneixia. Finalment, l'han pogut rescatar al Port Fòrum, a la zona del moll, a tocar del mar. És el cabirol del Besòs, que s'ha fet cèlebre les últimes setmanes per la seva presència a la desembocadura del riu.

A l'operatiu de rescat hi han participat la policia local de Sant Adrià, els Mossos d'Esquadra i Agents Rurals. L'animal l'han traslladat sa i estalvi al Centre de Fauna Salvatge Torreferrussa.

 

El cabirol, un cèrvid petit que no sol superar els 30 quilos, feia cinc dies que estava perdut. El 10 de maig, l'ajuntament de Sant Adrià va fer una crida a la ciutadania per col·laborar en la recerca:

 

La història ha acabat amb un final relativament feliç, tot i l'estrès per l'animal. Però, d'on va sortir el petit cabirol? La desembocadura del Besòs no és el seu hàbitat natural. Les autoritats creuen que va baixar de la Serralada de Marina, on hi ha més exemplars similars. Resseguint la llera del riu, que ara s'ha convertit en un parc fluvial, va acabar a tocar del mar.

El primer cop que el van veure a Sant Adrià va ser el 28 d'abril. Un veí va avisar que havia vist el cabirol, que durant dues setmanes es va convertir en una atracció a la zona. La seva presència certifica, en part, la recuperació que ha tingut la desembocadura del riu.

 

Llavors van venir els dubtes. Què se n'havia de fer? Inicialment es va descartar traslladar-lo, perquè a l'indret tenia menjar i aigua. Però la presència humana el va convertir en una atracció i el podia posar en perill. El cas del cabirol recordava el de la llúdriga que va aparèixer al tram final del riu i que va acabar morint.

 

Veient que l'animal no tornava per si sol es va muntar un dispositiu per fer-lo pujar riu amunt, segons explica l'Ajuntament de Sant Adrià. Però llavors, el 10 de maig, va desaparèixer de la desembocadura i va entrar a la ciutat.

Ha estat cinc dies voltant per carrers i polígons, entre Sant Adrià i Badalona. Finalment s'ha desplaçat a la zona del Port Fòrum, on l'han acabat capturant. Ara descansa a Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda, fins que se'l torni al seu hàbitat.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut