El diccionari de sexualitat i erotisme recull unes 150 expressions
El diccionari de sexualitat i erotisme recull unes 150 expressions
Barcelona

De "gola vibrant" i "kokigami" a "vegà sexual", el diccionari de sexe es posa el dia

El Termcat publica un recull que conté expressions com "sexe químic", "ruptura a la francesa" i "parlar brut"

RedaccióActualitzat

Et resulta familiar la paraula "chemsex"? El "ghosting"? I el "dirty talk"? T'han sorprès mai amb un "kokigami"? Quina diferència hi ha entre el "poliamor" i la "plurisexualitat"?

Totes són termes amb més o menys popularitat que, ara, el Termcat s'ha encarregat de recopilar en el diccionari de la sexualitat i l'erotisme, que es pot consultar en línia.

"Sexe químic", "ruptura a la francesa" i "parlar brut" són els equivalents de les primeres paraules que hem mencionat. El diccionari no només en fa la definició, sinó que en mostra els equivalents en castellà, francès i anglès.

En alguns casos, s'ha optat pel neologisme, com en el "kokigami", definit com a "joc eròtic d'origen japonès que consisteix a embolicar el penis amb una disfressa de paper".

"Gola vibrant" -"humming" en anglès, o emissió d'un so gutural mentre s'estimulen amb la boca els genitals de la parella-, "pim-pam" -equivalent a l'"aquí te pillo, aquí te mato"-, "vegà sexual" (persona vegana que manté relacions sexuals només amb vegans) o "brollada" (ejaculació femenina en què s'expulsa de cop una gran quantitat de líquid) són altres paraules que apareixen en el lèxic de la sexualitat i l'erotisme.

També hi apareixen "pornovenjança" (difusió, sobretot a les xarxes socials, d'imatges sexuals explícites sense el consentiment, per humiliar o fer xantatge a algú), "pèting" (els preliminars) o "ressaca sexual" (seqüeles físiques o emocionals després del sexe intens) són altres paraules que apareixen en el lèxic de la sexualitat i l'erotisme.


En total, el Termcat recull uns 150 termes que volen oferir "una terminologia inclusiva sobre el sexe que aplegui perspectives, orientacions i tendències ben diverses".

Tant la selecció de les expressions com, en molts casos, les denominacions, s'han consensuat a partir dels experts del Termcat i els suggeriments de l'equip de la revista "Time Out Barcelona". La tria va passar després per la mirada del Consell Supervisor.

Des del Termcat remarquen que el diccionari està obert a noves actualitzacions, per la via del correu informacio@termcat.cat o amb l'etiqueta de Twitter #termeserotisme.

El de la sexualitat i l'erotisme és només un dels més de 120 diccionaris en línia especialitzats del Termcat.  

Per cert, per si encara no ho heu buscat: el "sexe químic" és el que es practica en grup durant moltes hores seguides sota la influència de drogues de síntesi; la "ruptura a la francesa" és el trencament d'una relació sexual o afectiva, sovint per internet, en què s'interromp la comunicació amb l'altra persona de forma sobtada i sense donar-li cap mena d'explicació; i el "parlar brut" consisteix a parlar de forma obscena en l'intercanvi sexual per augmentar l'excitació.

ARXIVAT A:
Català
Anar al contingut