Amsterdam

De Guindos diu al president de l'Eurogrup que hi haurà eleccions i pronostica un "resultat similar"

El ministre espanyol d'Economia admet en una conversa informal amb Jeroen Dijsselbloem que no hi ha marge per arribar a un consens per evitar les urnes

RedaccióActualitzat

La política espanyola sembla cada cop més a prop de les eleccions. Ho admet el mateix ministres d'Economia del govern espanyol, Luis de Guindos.

En una conversa informal amb el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, De Guindos ha admès que no "hi ha marge" per arribar a un consens per evitar les urnes. El ministre diu que "ens encaminem a les eleccions". 

El ministre d'Economia fins i tot pronostica el resultat de les eleccions. De Guindos assegura a Dijsselbloem que el resultat serà "bastant similar" però preveu que "hi haurà sentit comú per formar govern".

De Guindos comenta que és necessari que hi hagi un govern perquè "tenim problemes". Diu que "hi ha moltes coses per fer".

Les imatges de la conversa les ha difós el servei audiovisual de les institucions de la Unió Europea, l'EBS

Bromes i un avís: "Hi ha un micròfon"

Al final de la conversa, Dijsselbloem suggereix a De Guindos que poden formar una coalició entre la dreta i l'esquerra. El ministre respon amb una riallada.

El ministre d'Economia de Finlandia, Alexander Stubb, se suma a la conversa i recorda que a Finlàndia van sumar forces la dreta i l'esquerra i Dijsselbloem comenta que va ser "terrible". En aquest moment, Stubb avisa que hi ha un micròfon present i s'acaba l'enviament d'imatges que han fet els serveis audiovisuals europeus.

De Guindos i Dijsselbloem ha coincidit a Amsterdam a la reunió de l'Eurogrup per preparar la trobada de ministres de finances dels 28 països de la UE, l'Ecofin.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut