Alves, al Mundial de Qatar
Alves, al Mundial de Qatar (EFE)

Dani Alves, traslladat de presó per "garantir millor la seguretat i la convivència"

Justícia el trasllada a Brians 2 i assegura que no es fa res diferent de com es faria amb un altre intern

RedaccióActualitzat

L'exfutbolista del Barça Dani Alves ha estat traslladat a la presó de Brians 2, aquest dilluns al matí, procedent de Brians 1, segons han informat fonts penitenciàries, per "garantir millor la seguretat i la convivència".

Acusat d'agredir sexualment una dona en una discoteca de Barcelona el 30 de desembre, Alves va ingressar divendres en presó provisional al centre penitenciari de Brians 1, també a Sant Esteve Sesrovires, un centre per a presos preventius. Ara ha estat traslladat a Brians 2, que és un centre per a penats, tot i que també acull preventius, com el jugador.

En aquest centre hi ha mòduls més petits, menys massificats i més segurs, segons la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia, que ha pres la decisió de traslladar el futbolista. Actualment, els mòduls de Brians 2 acullen una mitjana de 80 interns, mentre que a Brians 1 n'hi ha uns 200.

Centre Penitenciari Brians 2, on ha estat traslladat el futbolista (Europa Press/Pau Venteo)

La Secretaria assegura que no es fa res diferent del que es fa amb qualsevol altre intern. A més, en el fet del trasllat, diuen, la tipologia del delicte no ha estat un factor a tenir en compte.

A Brians 2, Alves ha entrat al mòdul d'ingressos. El futbolista, que aquest cap de setmana ja va passar el protocol d'ingrés a Brians 1, haurà de repetir el tràmit.

Quan un intern ingressa en un centre penitenciari, els funcionaris de vigilància verifiquen la seva identitat i li fan un escorcoll personal i de les seves pertinences, se'l sotmet a un reconeixement sanitari i l'equip de tractament s'entrevista amb l'intern per decidir en quin grup i en quina cel·la serà ubicat.

El reglament penitenciari fixa un màxim de 5 dies per al procediment d'ingrés, que es poden ampliar per motius de seguretat o sanitaris.

 

Investigat per violar una noia de 23 anys

Una noia de 23 anys va presentar una denúncia per violació contra el futbolista brasiler. Els fets van passar la nit del 30 de desembre als lavabos de la discoteca Sutton de Barcelona.

Dani Alves va ser detingut i més tard, després d'una declaració plena de contradiccions, la jutgessa va dictar presó provisional sense fiança per l'elevat risc de fuga del futbolista. Es va tenir en compte el fet que Alves no viu aquí, que té dos passaports i doble nacionalitat, i l'alt nivell econòmic de l'exblaugrana.

La jutgessa va donar credibilitat a la versió consistent dels fets que va donar la víctima, i que van corroborar tant els testimonis com les càmeres de seguretat del local.

El jugador hauria agredit la noia al lavabo de la discoteca on, segons la víctima, la va bufetejar i violar. Les imatges del vídeo de seguretat revelen com Dani Alves parla amb la víctima, arriba a fer-li tocaments sense el seu consentiment i posteriorment estan 16 minuts al lavabo de la zona vip, on l'hauria violada. La víctima va renunciar expressament a la indemnització que li pogués correspondre en cas que Alves sigui condemnat per la violació.

Alves vol reclamar la llibertat provisional

La defensa del futbolista treballa per trobar una estratègia perquè pugui sortir en llibertat provisional, i estudia presentar un recurs contra el seu ingrés a la presó, si cal oferint-se a tornar a declarar davant la jutgessa.

No obstant això, fonts de l'entorn del jugador apunten que Alves podria decidir fer un canvi d'advocat després que la que el representava, Miraida Puente, divendres no pogués impedir que la jutgessa decretés la presó sense fiança de l'esportista.

Si no aconsegueix revocar la decisió judicial, Alves hauria d'estar en presó preventiva, almenys, fins que es faci el judici.

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaDaniAlves
Anar al contingut