El Servei Català de Trànsit fa 40 cursos per a motoristes (CCMA)

Cursos per a motoristes experimentats: reciclar-se per evitar accidents

Aquest any han mort sis persones en accidents de moto i 43 han quedat ferides de gravetat

Una de cada tres víctimes a la carretera són motoristes. Amb l'objectiu de reduir la sinistralitat, el Servei Català de Trànsit organitza uns cursos per millorar la conducció i la seguretat quan es porta una moto. Es tracta d'eliminar mals hàbits tant en carretera com en via urbana i és que "molts van aprendre a anar en moto quan tenien 18 anys i ara, amb gairebé 60, fan errors i venen a millorar", explica Ferran Roca, el responsable dels monitors del SCT.

Els participants fan sessions pràctiques gratuïtes on els instructors els guien i enregistren amb càmeres de 360 graus perquè després vegin junts les imatges i puguin detectar les errades o els costums que poden canviar per guanyar en seguretat.

Albert Lomas, un dels motoristes participants, ha comprovat en aquest curs que val la pena acostumar-se a "tenir sempre la punta del peu sobre el pedal perquè la maniobra de frenada sigui més ràpida que si tens el peu desplaçat", explica.

L'any passat van morir 42 persones en accidents de moto a les carreteres i autopistes catalanes. Aquest any, des del gener, hi ha hagut 6 morts i 43 ferits greus

Fins al novembre, es faran 40 sessions en punts de trobada habituals en la concentració de motoristes. La sessió que ha obert la temporada ha estat a Reus i TV3 ho ha seguit:


Fa nou anys que el Servei Català de Trànsit convoca la Formació 3.0.i que es fa amb la col·laboració de l'associació de fabricants de motos ANESDOR. De moment, hi han participat més de 4.300 motoristes.

 

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut