Cupra s'emancipa de Seat amb el nou model Formentor, fabricat a Martorell

Cupra preveu que el nou cotxe dobli les vendes de la marca i augmenti els ingressos a 1.000 milions

RedaccióActualitzat

Dia d'estrena, aquest dimarts, a la planta de Seat a Martorell. Cupra ha començat la fabricació del Formentor, el primer model que es produeix de manera independent respecte a Seat.

A partir d'aquest dimarts surten de Martorell 160 unitats diàries, que arribaran al mercat durant l'octubre. En la producció, hi treballen 3.000 operaris, en tres torns diaris.

En la producció del Formentor hi treballen 3.000 operaris en tres torns diaris
En la producció del Formentor, hi treballen 3.000 operaris en tres torns diaris (ACN/Àlex Recolons)

El Formentor té un motor de benzina que rendeix 310 cavalls i està previst que en les pròximes setmanes se'n comenci a produir una variant híbrida endollable.

El porter del Barça, Marc André ter Stegen, ha rebut la primera unitat del Cupra Formentor.

Wayne Griffiths, futur president de Seat, amb el jugador del F.C.Barcelona, Marc André ter Stegen, amb un Cupra Formentor
Wayne Griffiths, futur president de Seat, amb el jugador del FC Barcelona Marc André ter Stegen amb un Cupra Formentor (ACN/Àlex Recolons)

És el primer model exclusiu de la marca Cupra amb el qual confien duplicar les seves vendes el 2021 i aconseguir augmentar els ingressos fins als 1.000 milions d'euros.

El conseller delegat de Cupra i futur president de Seat, Wayne Griffiths, ha destacat que el Formentor els permetrà assolir aquests objectius, a més d'ajudar a omplir la fàbrica, que es troba ja a ple rendiment després del trasbals provocat per la pandèmia.

"El 2018 vam llançar la marca Cupra i molts creien que estàvem bojos. Vam veure un espai i hem venut ja 55.000 vehicles, 25.000 l'any passat."

"El Formentor és el pas més important de la història de Cupra. És un model cent per cent Cupra. És l'essència de la marca i ajudarà tant les vendes com a aconseguir nous clients"

El Formentor té un motor de benzina que rendeix 310 cavalls i està previst se'n comenci a produir una variant híbrida-endollable
El Formentor té un motor de benzina que rendeix 310 cavalls i està previst se'n comenci a produir una variant híbrida endollable (ACN/Àlex Recolons)

A més de créixer a Europa i entrar als països més electritzats com Noruega, aquest nou model ha de servir per ajudar a l'expansió internacional i portarà Seat a entrar en mercats on fins ara no tenia negoci.

Per tal de duplicar les vendes de la marca, Wayne Griffiths ha destacat, a més de la incorporació d'aquest nou model Formentor, el model El Born, 100% elèctric, durant el segon semestre, a més dels ja existents León i Ateca.

Part posterior del nou Formentor de Cupra
Part posterior del nou Formentor de Cupra (ACN/Àlex Recolons)

 

ARXIVAT A:
Seat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut