Cua de persones que esperen arribar a la creu del cim de la Pica d'Estats
Cua de persones que esperen arribar a la creu del cim de la Pica d'Estats

Cues i aglomeracions sense mascareta per pujar a la Pica d'Estats

Les platges de la Costa Brava també han estat ben plenes, ara sense els agents cívics contractats durant l'agost per alguns municipis i que controlaven els aforaments

Actualitzat

El festiu de l'Onze de Setembre ha propiciat que moltes persones hagin triat aquest cap de setmana llarg de finals de l'estiu per escapar-se a diversos punts del Pirineu.

Una de les zones més massifificades ha estat la Pica d'Estats, on desenes de persones s'esperaven fent cua per fer-se la foto a la creu del cim. L'aglomeració al cim no permetia respectar la distància de seguretat i molts excursionistes no portaven mascareta.

 

En zones que són hàbitat natural d'espècies protegides han passejat aquest cap de setmana moltes més persones del que és habitual. A més, alguns dels excursionistes no han respectat la prohibició de banyar-se als estanys:

 

 

Però els excursionistes també han omplert altres espais del Pirineu. Aquesta era la cua de vehicles i caravanes que s'ha format durant aquests dies a Sant Joan de l'Erm.

 

 

Amb el desconfinament, cada vegada hi ha més excursionistes a la muntanya i molts hi van poc preparats. Això ha suposat un augment en els rescats de muntanya, que a Catalunya han crescut un 20% aquest any.

Gran afluència a les platges de la Costa Brava

Les platges de la Costa Brava s'han tornat a omplir el penúltim cap de setmana d'estiu. Aprofitant el bon temps, moltes famílies han apostat per passar les últimes hores abans del retorn a l'escola al litoral gironí.

Com ha estat habitual durant tot l'estiu, les platges de Palafrugell han estat especialment concorregudes. La diferència aquest cap de setmana és que els agents cívics contractats i que controlaven l'accés i l'aforament ja no treballen.

La Platja del Canadell a Calella de Palafrugell aquest diumenge (ACN/Gerard Vilà)
La platja del Canadell a Calella de Palafrugell aquest diumenge (ACN/Gerard Vilà)

El mes d'agost es va superar el límit d'aforament a les vuit platges del municipi durant tots els caps de setmana i es van haver de tancar repetidament.

Una situació similar s'ha viscut a cala Bona, a Blanes. L'Ajuntament s'ha vist obligat a limitar-ne l'accés diverses vegades aquest estiu perquè el nombre de banyistes posava en risc la possibilitat de contagis. Aquest cap de setmana ha tornat a ser un dels llocs preferits per moltes famílies.

Les cales de Llançà i el Port de la Selva també han vist com, amb el bon temps, es tornaven a omplir. En aquest cas, a banda de turisme nacional també s'hi han registrat banyistes que venien de la Catalunya  Nord, aprofitant la proximitat.

Platja del Port de la Selva avui diumenge (ACN/Gemma Tubert)
Platja del Port de la Selva avui diumenge (ACN/Gemma Tubert)

La platja de la Fosca de Palamós o les cales del camí de ronda entre Torre Valentina i Platja d'Aro també han estat un dels llocs més buscats aquest cap de setmana.

Anar al contingut