Les dificultats per treballar per als periodistes el 8-O a Barcelona

Insults i una agressió a un fotògraf aficionat el dia de la manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona

RedaccióActualitzat

El paper dels periodistes i els mitjans de comunicació està en gran part del debat de les últimes setmanes a Catalunya i Espanya. Aquest diumenge 8-O, a Barcelona no ha estat cap excepció. Durant la manifestació per la unitat d'Espanya s'han viscut moments de tensió i dificultats per treballar per part dels periodistes.

L'incident més greu l'ha viscut un fotògraf aficionat, que ha estat agredit per un grup de persones amb banderes d'Espanya, tal com mostren aquestes imatges del diari "Ara":


El fotògraf ha acabat amb un trau al cap.


"TV3, manipuladora"

Els periodistes dels mitjans públics catalans també han estat escridassats i insultats.


Un dels manifestants ha donat un cop amb el pal d'una bandera a la periodista Laura Catalan. En el vídeo es pot veure com, al final, alguns manifestants retreuen a l'agressor el seu comportament:

L'organització ha hagut d'escortar l'equip de TV3 per poder sortir de la manifestació.

Els crits de "TV3, manipuladora" s'han pogut sentit amb molta força en els discursos finals, quan l'expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, ha carregat contra els mitjans de comunicació públics:

"Fa falta un control democràtic dels mitjans de comunicació públics. Són una vergonya democràtica"

Animats per aquestes paraules s'han intensificat els crits de "TV3 manipuladora" entre els assistents a la manifestació.

Un altre dels periodistes enviats per TV3 per cobrir la manifestació, Xavier Rossinyol, ha explicat la seva experiència en un fil a Twitter i perquè s'ha decidit prescindir del dau amb el logotip dels mitjans de la CCMA en el micròfon.




Rossinyol recorda els atacs a altres periodistes durant les manifestacions dels últims dies, també en les concentracions el 20-S i el dia de l'aturada general. Llavors es van sentir crits de "premsa espanyola, manipuladora", també intentant ofegar els directes de molts periodistes.

Els problemes per fer la feina han continuat un cop acabada la manifestació. Això és el que s'ha trobat un periodista de la televisió basca ETB quan intentava fer un directe:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut