López era agent de la Guàrdia Urbana i va ser condemnat a 20 anys de presó per l'assassinat (ACN)

Crim de la Guàrdia Urbana: Albert López admet ara els fets pels quals el van condemnar

El reconeixement, que hauria expressat a professionals de la presó, tindria com a finalitat falicitar la concessió de permisos penitenciaris

Redacció/AgènciesActualitzat

Albert López ha reconegut davant els treballadors de la presó de Quatre Camins que va cometre el crim de la Guàrdia Urbana, pel qual ha estat condemnat juntament amb Rosa Peral.

Segons ha avançat El Periódico, López ha admès el crim pel qual va ser condemnat a 20 anys de presó i que havia negat fins ara.

La confessió l'hauria fet amb la intenció d'aconseguir permisos penitenciaris i no hauria quedat recollida en cap escrit o compareixença formal, sinó que ho ha expressat davant l'equip que el tracta a la presó; una filtració que no ha agradat a l'advocat de López, José Luis Bravo. En una entrevista al "Tot es mou", Bravo ha assegurat que vol investigar d'on surt aquesta suposada confessió, que, segons ell, "és falsa".

Des que va arribar al centre, López va acceptar seguir un programa individual de tractament amb un equip de psicòlegs, educadors i altres professionals que treballen per a la reparació i el reconeixement del delicte, entre altres aspectes.

Els informes d'aquests treballadors serveixen a la junta de tractament per valorar cada sis mesos una possible progressió de grau penitenciari i respondre a peticions de permisos que no superin les 48 hores.

El reconeixement dels fets és una qüestió clau en aquestes revisions, per la qual cosa admetre el crim situa López en una situació més avantatjosa per obtenir beneficis penitenciaris.


La defensa de Rosa Peral vol els detalls de la confessió

Arran de les novetats en el cas, la defensa de l'altra condemnada pel cas, Rosa Peral, es planteja si ha de fer algun pas. Núria González, una de les seves advocades, ha anunciat a "El matí de Catalunya Ràdio" que demanaran saber els detalls de la confessió d'Albert López. L'advocada assegura que la seva confessió demostra que durant tot el judici va mentir i també es desmunta, diu, el mòbil del crim que va defensar la Fiscalia:

"La teoria de la sentència és que l'Albert s'estimava tant la Rosa que va matar per ella, i ara resulta que l'Albert estava intentant inculpar la Rosa --sabent que ell n'era l'autor-- perquè la Rosa complís condemna per ell."


Tot i això, Olga Arderiu, que també s'encarrega de la defensa de Peral, ha admès a "Tot es mou" de TV3 que si la confessió de López es limita als fets recollits per la sentència la possibilitat que un recurs prosperi és escassa, ja que s'hi parla de coautoria. Arderiu ha afegit que en tot cas estudiaran si present aquest recurs, que seria "extraordinari" i hauria de resoldre el Tribunal Suprem, ja que la sentència és ferma.


Ni ell ni Peral van reconèixer el crim

López i Peral, que eren agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, van ser condemnats l'abril del 2020 a 20 i 25 anys de presó, respectivament, per l'assassinat de Pedro Rodríguez, parella de Peral i també agent del cos, en un triangle amorós.

Rosa Peral durant el judici per la mort de Pedro Rodríguez
Rosa Peral durant el judici per la mort de Pedro Rodríguez (ACN/Jordi Pujolar)

Segons la sentència, els dos processats es van posar d'acord i van tramar un pla per acabar de manera violenta amb la vida de la víctima, ja que s'interposava en la seva relació, que feia uns mesos que havien reprès.

El jurat va concloure que Peral i López es van confabular per matar Rodríguez, a qui van drogar o medicar, i van cremar el cos a l'interior del seu vehicle, que van abandonar en una pista forestal del pantà de Foix l'endemà de cometre el crim.

Ni Albert López ni Rosa Peral van reconèixer mai el crim davant els tribunals i, de fet, es van culpar mútuament d'haver-lo comès, encara que l'Audiència de Barcelona va acabar condemnant-los a tots dos per assassinat.

López, intern a la presó Quatre Camins de la Roca del Vallès, està en condicions d'accedir ben aviat a permisos penitenciaris, que els presos poden obtenir una vegada complerta una quarta part de la condemna, una decisió que està en mans de la junta de tractament de la presó.

ARXIVAT A:
JudicialPolicialPresons
Anar al contingut