Crema de llibres "demoníacs" als EUA: tiren a la foguera Harry Potter i "Crepuscle"
La crida l'ha fet Greg Locke, pastor d'una església de Tennessee (Greg Locke)

Crema de llibres "demoníacs" als EUA: tiren a la foguera Harry Potter i "Crepuscle"

Acusa els mitjans de comunicació d'estar posseïts pel dimoni i defensa que l'acte és un alliberament

Juli Rodés AlmerActualitzat

"Una bona crema a l'antiga". Així ha definit Greg Locke, pastor de l'Església bíblica de la visió global (Global Visions Bible Church), la crema de llibres "demoníacs" i d'objectes "maleïts" que va dur a terme dimecres passat i que va transmetre en directe a Facebook.

En un missatge a Instagram adreçat als seus fidels aquest cap de setmana, Locke es refereix a la polèmica generada per la crema.

Una polèmica que considera "incomprensible" i que ell només s'explica perquè "el diable posseeix els mitjans de comunicació".

És per això, argumenta, que ja a la Bíblia, en la Carta als efesis, es parla del diable com "el sobirà que domina entre el cel i la terra".

Locke considera que centrar les informacions dels mitjans en el fet que es cremin llibres és reduccionista i busca criminalitzar un acte "d'alliberament" en què ell remarca que es van cremar moltes altres coses i els llibres van ser minoria.

Crema de llibres 'demoníacs' als EUA: tiren a la foguera Harry Potter i 'Crepuscle'
Greg Locke abans de la crema de llibres en la seva intervenció davant els fidels (Greg Locke)


"Farem més cremes"

Entre aquests objectes "maleïts" que els participants van aportar voluntàriament de casa seva n'hi havia de tan diversos com taulells de ouija, cartes de tarot o un joc de gots amb els malvats de Disney.

Entre els llibres "demoníacs" ha transcendit que n'hi havia de Harry Potter, la sèrie de set llibres escrits per J.K. Rowling, i "Crepuscle", la sèrie de cinc llibres escrita per Stephenie Meyer.

No és la primera vegada que Locke és notícia: l'any passat va ser-ho pels seus sermons contra les mascaretes.


El setembre de l'any passat, a més, Twitter li va suspendre definitivament el compte per desinformar sobre la covid-19, després de sostenir que les vacunes eren "aigua ensucrada".

En el missatge a Facebook explica que a ell i la seva església els han anomenat "terroristes" i "talibans", però assegura: "No ens rendirem, probablement farem més cremes".

Locke tanca el seu missatge reprenent l'atac als mitjans de comunicació: "No ens importa què diuen les "fake news", diu, "sabem què duen les notícies reals, que són l'evangeli".


Censura creixent de llibres

La polèmica per la crema de llibres arriba poc després que el consell escolar d'un institut de Tennessee -el mateix estat on hi ha l'església de Locke- retirés del pla d'estudis de secundària el còmic "Maus", que explica l'Holocaust com una faula en què els nazis són gats i el jueus són rates.

Ha estat el moviment que més ha transcendit, però no l'únic que ha tingut lloc últimament als Estats Units, on creix la preocupació per decisions similars adoptades per grups de pares que demanen retirar llibres de reconegut prestigi perquè consideren inadequat el seu contingut.

El diari The New York Times, per exemple, explicava recentment com un grup autoanomenat Mares per la Llibertat demanava la retirada del llibre "Walk Two Moons" ("Entre dos lunas") perquè hi havia "paraulotes, avortament i crits durant el part".

Es dona la circumstància que el llibre va guanyar la Medalla Newbery, el premi anual que atorguen les biblioteques infantils dels Estats Units.

ARXIVAT A:
Religió
Anar al contingut