Madrid

Cospedal demana "perdó en nom de l'Estat" per l'accident del Iak-42

La ministra de Defensa també ha avançat que emetrà una resolució que espera que "mitigui almenys una part del dolor" dels familiars de les víctimes

Actualitzat

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha reconegut la responsabilitat de l'Estat en l'accident de l'avió Iak-42, en què van morir 62 militars espanyols l'any 2003. En una compareixença en la comissió de Defensa del Congrés dels Diputats, davant de familiars de les víctimes, Cospedal ha demanat perdó "en nom de l'Estat" pel tràgic esdeveniment.

Quan han passat gairebé 14 anys del sinistre, Cospedal ha dit que el Ministeri canvia d'opinió i reconeix la "responsabilitat objectiva" de l'Estat.

"No tinc cap problema a demanar perdó en nom de l'Estat per no haver reconegut amb anterioritat la responsabilitat de l'Estat als familiars, i ho faig de cor."

La ministra ha demanat perdó en el torn de rèplica, després que el portaveu del PSOE, Antonio Hernando; el de Podem, Pablo Iglesias, i el de Ciutadans, Albert Rivera, li van demanar una disculpa explícita. A banda de la disculpa, Cospedal ha avançat que emetrà una resolució que espera que "mitigui almenys una part del dolor", perquè "les víctimes ho mereixen, les famílies ho necessiten i la societat ho demana".

Fa dues setmanes, un informe del Consell d'Estat va dictaminar que el Ministeri de Defensa era responsable de l'accident de l'avió Iak-42. Després de l'informe, dijous passat, qui va ser ministre de Defensa quan va haver-hi l'accident, Federico Trillo, va deixar el càrrec d'ambaixador a Londres.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut