L'assessor principal adjunt de Seguretat Nacional de Corea del Sud, Kim Tae-hyo, i el coordinador del Consell de Seguretat Nacional dels Estats…
L'assessor principal adjunt de Seguretat Nacional de Corea del Sud, Kim Tae-hyo, i el coordinador del Consell de Seguretat Nacional dels Estats Units per a Afers Indopacífics. Kurt Campbell (REUTERS/Kim Hong-Ji/Pool)

Corea del Nord deté un soldat dels EUA mentre Washington envia un submarí nuclear a la zona

Els Estats Units han anunciat l'enviament d'un submarí nuclear nord-americà a Corea del Sud per dissuadir els moviments militars de Pyongyang

Redacció /AgènciesActualitzat

Els Estats Units han enviat a Corea del Sud el primer submarí nuclear nord-americà que hi fa port en més de 40 anys.

Ho han anunciat conjuntament representants de tots dos països, especificant que és un desplegament puntual amb una clara intenció dissuasiva, davant el centenar d'assajos amb míssils que el règim de Pyongyang ha fet des d'inicis de l'any passat.

Corea del Nord ha estat provant míssils cada cop més potents capaços de portar ogives nuclears. La setmana passada, de fet, va provar un nou míssil balístic intercontinental.
 

Un soldat detingut

Precisament, avui, Corea del Nord ha detingut un soldat nord-americà que ha travessat la línia desmilitaritzada entre Corea del Nord i Corea del Sud mentre participava en una visita amb altra gent. 

El comandament de les Nacions Unides que s'encarrega de custodiar la zona desmilitaritzada entre les dues corees ha publicat un tuit explicant l'incident:

"Un ciutadà nord-americà ha creuat, sense autorització, la Línia de Demarcació Militar cap a la República Democràtica Popular de Corea. Creiem que es troba sota custòdia nord-coreana i estem treballant amb els homòlegs de l'Exèrcit Popular de Corea per resoldre-ho."

En un primer moment, s'ha identificat l'arrestat com un turista, però, més tard, fonts diplomàtiques nord-americanes han confirmat a Reuters que es tracta d'un soldat.

L'incident ha passat a la zona que separa les dues Corees des del final de la Guerra de Corea dels anys 1950-1953, on els soldats de tots dos bàndols fan guàrdia.

El Departament d'Estat dels Estats Units prohibeix als ciutadans nord-americans l'entrada a Corea del Nord "a causa del risc greu continuat d'arrest i detenció a llarg termini de ciutadans nord-americans".

La prohibició es va implementar l'any 2015 després que l'estudiant universitari nord-americà Otto Warmbier fos detingut per les autoritats nord-coreanes mentre feia una gira pel país. Va morir el 2017, dies després de ser alliberat de Corea del Nord i tornar als Estats Units en coma.
 

 

ARXIVAT A:
Corea del NordEstats UnitsCorea del Sud
Anar al contingut