Madrid

Corbacho demana al Banc Central Europeu que rebaixi els tipus d'interès

Celestino Corbacho, ministre de Treball i Immigració, consideraria "prudent i saludable" que el Banc Central Europeu prengués la decisió d'aplicar una rebaixa dels tipus d'interès per frenar la crisi econòmica. El titular de Treball, que considera que l'origen de la crisi no és en el mercat laboral, ha assegurat, en una entrevista, que els expedients de regulació d'ocupació són una bona eina en certs moments. Sobre el seu pla de retorn d'immigrants, Corbacho ha assegurat que serà "el més feliç del món" si són pocs els que decideixen acollir-s'hi.

Actualitzat
El ministre de Treball i Immigració espanyol, Celestino Corbacho, ha llançat una crida al Banc Central Europeu perquè rebaixi els tipus d'interès, que actualment estan en el 4,25%, per pal·liar els efectes de la crisi. Corbacho considera que una intervenció en aquest sentit seria "prudent i saludable".

"Espanya està preparada per fer front a la desacceleració", ha afirmat, en qualsevol cas, una "desacceleració" que segons el ministre "no té l'origen en el mercat laboral". El titular de Treball s'ha mostrat confiat, a més, que el secor més afectat per la crisi, el de la construcció, repuntarà a partir del 2009.

Pel que fa a qüestions més específiques de la seva cartera, el ministre Corbacho s'ha mostrat partidari de fer ús dels expedients de regulació d'ocupació com a instrument per superar problemes en un moment de crisi com aquest. El ministre ha afirmat que "no en tinc una opinió negativa" i ha afegit que, aplicats "correctament", ajuden la ciutadania.

"El més feliç del món"

També s'ha pronunciat sobre la iniciativa que permetrà als estrangers capitalitzar el subsidi d'atur per tornar al seu país. Segons el ministre, es tracta d'una iniciativa amb vocació de permanència i "no conjuntural" i s'hi podrien acollir uns 87.000 immigrants, tot i que ha assegurat que serà "el més feliç del món" si són pocs els que fan ús de la mesura.

A mitjà termini, però, Corbacho ha vaticinat que molts ciutadans romanesos i búlgars decidiran tornar als seus països pel creixement econòmic que estan experimentant arran del seu ingrés a la Unió Europea. Sobre la possibilitat de prorrogar la moratòria que actualment impedeix als romanesos treballar pel seu compte, el ministre ha assegurat que encara no està decidit.

El titular de la cartera de Treball i Immigració també s'ha pronunciat sobre les negociacions del govern català i l'espanyol pel nou model de finançament. Segons Corbacho, l'important no ha de ser quants diners es destinen a Catalunya, ja que el 2009 no serà un any "d'abundància", sinó el model de finançament en si mateix. El ministre, que ha desitjat un acord "com més aviat millor", ha afirmat també que el govern espanyol "necessita" aprovar els pressupostos generals i ha apel·lat, en aquest sentit, a la responsabilitat dels partits.
Anar al contingut