L'esdeveniment transcorrerà pel Port Vell, el Port Olímpic i la platja del Bogatell
L'esdeveniment transcorrerà pel Port Vell, el Port Olímpic i la platja del Bogatell (Ajuntament de Barcelona)

Copa Amèrica de vela: quines afectacions de trànsit hi haurà a la façana marítima de Barcelona

Entre el 22 d'agost i el 27 d'octubre, la Barceloneta es veurà afectada per la celebració de la competició més important de la nàutica esportiva

Actualitzat

Amb motiu de la competició s'han programat un gran nombre d'activitats i s'espera que l'esdeveniment pugui atraure un gran nombre de visitants a la zona de la Barceloneta.

És per això que l'Ajuntament de Barcelona i el Port de Barcelona, en col·laboració amb l'organització, han elaborat un pla de mobilitat per donar resposta a la gran afluència de persones que s'espera.  
 

Quins són els espais de la competició?

L'esdeveniment tindrà lloc al Port Vell, al Port Olímpic i a la platja del Bogatell. El camp de regates s'instal·larà davant de les platges de Sant Sebastià, Sant Miquel, la Barceloneta, Somorrostro i Bogatell.

També al llarg del front marítim, entre la plaça de les Drassanes i la del Bogatell, es col·locaran pantalles en diferents espais per poder seguir la competició.


Quins dies de la setmana hi haurà competició?

A excepció d'algunes proves específiques, les regates se celebraran majoritàriament els dimecres, els divendres i els caps de setmana. Ara bé, la competició està subjecta al vent i això podria modificar els dies que s'han previst inicialment.
 

Com s'accedirà a la zona?

Es garantirà l'accés a tothom que es desplaci a peu, en transport públic o en bicicleta.

L'ús de vehicle privat, en canvi, podrà quedar restringit en determinades hores i espais, en funció de l'afluència de públic. En aquests casos, s'habilitaran punts de control pels quals només podran accedir vehicles autoritzats. Una mesura, però, que no inclou les motocicletes.

Per facilitar la mobilitat, des de principis de juliol el Port de Barcelona també posarà en funcionament un nou servei de Bus Nàutic que connectarà el moll de Drassanes i el moll de Llevant. El servei tindrà capacitat per a 70 passatgers i una freqüència de servei d'uns 25 minuts.

També hi haurà dos aparcaments de cotxes dissuasoris. Seran de pagament, un al Fòrum i l'altre a Fira de l'Hospitalet.

L'ús de vehicle privat podrà quedar restringit en determinades hores i espais
L'ús de vehicle privat podrà quedar restringit en determinades hores i espais (Ajuntament de Barcelona)


Què passa amb els veïns?

Hi tindran l'accés assegurat en tots els casos. També els serveis del barri, en què s'inclouen vehicles d'emergència, taxis, VTCs i els vehicles de distribució urbana de mercaderies, per als quals també s'ampliarà l'horari de càrrega i descàrrega i s'habilitaran nous espais.

Si volen accedir amb un vehicle privat, però, caldrà que disposin d'una acreditació específica, que pot ser de dos tipus:

  • Per a aquelles persones que tinguin un vehicle amb una plaça d'aparcament de lloguer o compra a la zona, ja sigui privada, municipal o del Port de Barcelona.
  • Per a aquelles persones que visquin o treballin a la Barceloneta, però no disposin de plaça d'aparcament de resident o en un aparcament subterrani.

L'acreditació s'haurà de demanar presencialment al Centre Cívic de la Barceloneta a partir del juliol.  

 

Mesures per als desplaçaments a peu

  • Hi haurà una senyalització específica d'orientació als vianants. Es col·locaran 25 torretes informatives i 5 mapes d'ubicació
  • Es faran treballs d'adequació del recorregut, amb ampliacions i millores de la via i semaforització en zones d'elevada afluència.

 

Mesures per als desplaçaments en transport públic

  • Les parades de metro més properes seran les de la Barceloneta, Ciutadella-Vila Olímpica, Bogatell i Llacuna de l'L4, una línia que es reforçarà en dies de màxima afluència. També s'hi podrà accedir des de la parada Drassanes, de l'L3, i Marina, de l'L1.
  • Pel que fa al bus, hi haurà un reforç de les línies D20, V15, V19, V21, V23, V25, V27, H16 i 47 durant les hores punta de l'esdeveniment.
  • Hi haurà un espai reservat a l'entorn de Pla de Palau per situar els terminals de les línies i/o llançadores que vinguin dels aparcaments dissuasius que s'habilitaran a la zona del Fòrum i a la zona de Fira de Barcelona de l'Hospitalet.
  • S'implantarà un nou carril bus a la Rambla Prim i un de doble al carrer de Trelawny.
  • S'habilitaran zones d'encotxament i desencotxament per a busos discrecionals al passeig de Joan de Borbó i a l'àmbit del World Trade Center.
  • Hi haurà un espai addicional d'espera per al taxi a l'entorn de l'Hotel Vela.
Hi haurà un reforç de les línies de bus
Hi haurà un reforç de les línies de bus (Ajuntament de Barcelona)

 

Desplaçaments en bicicleta o VMP

  • Podran desplaçar-se pel nou carril bici que s'està finalitzant al passeig Joan Borbó, o també pel carril bici del carrer Marina, el de l'avinguda Paral·lel, el de passeig de Colom i el del carrer doctor Aiguader.
  • Hi haurà un reforç del servei de Bicing. S'habilitaran dos estacionaments temporals a la zona de màxima afluència, i això permetrà incrementar entre 200 i 250 places per estació.
  • S'implantaran aparcaments segurs per a bicis i VMPs en recintes tancats. Seran quatre espais diferenciats amb capacitat per a 100 vehicles. S'hi podrà accedir a través d'una APP específica i estaran situats a l'entorn de la plaça del Mar, a l'entorn del Centre de Recerca Biomèdica, al voltant del Port Olímpic i a la zona de la platja del Bogatell.

 

Desplaçaments en vehicle privat

  • S'habilitaran dos aparcaments de pagament. Un, a Fira de Barcelona (a l'Hospitalet de Llobregat), amb 1258 places. I un altre al Fòrum, amb 1.200. Els dos estacionaments disposaran d'un servei de connexió gratuït que funcionarà en les hores de màxima afluència.
ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut