Un dels detinguts en l'operació conjunta de Mossos i Guàrdia Civil
Un dels detinguts en l'operació conjunta de Mossos i Guàrdia Civil

Cop a una banda que robava en botigues de luxe de Barcelona: 4 detinguts a Madrid i Toledo

La policia els relaciona amb almenys 8 robatoris a la capital catalana, un d'ells amb un botí de 350.000 euros

Actualitzat

Cop policial contra una banda de lladres de botigues de luxe. La policia els relaciona amb almenys 8 robatoris a Barcelona, un dels quals en un comerç del passeig de Gràcia, on van aconseguir un botí de 350.000 euros la nit del 27 d'octubre del 2022.

La banda assaltava les botigues de nit, inutilitzant les alarmes i, en algun cas, també fent encastaments amb vehicles d'alta gamma robats a empreses de telefonia i informàtica.


Quatre detinguts a Madrid, Leganés i Toledo

En concret, s'ha detingut quatre homes d'entre 25 i 35 anys, a qui s'atribueixen delictes de robatori amb força, de robatori i furt d'ús de vehicles, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal.

A més de les detencions, els agents van intervenir més de 7.500 euros en efectiu, material electrònic per inutilitzar sistemes d'alarma i eines per franquejar els accessos dels establiments.

Tot plegat, en el marc d'un operatiu policial a Madrid, Leganés i Toledo en què es van registrar 10 domicilis, on es van trobar diferents estris per sostreure vehicles.


Modus operandi: robar vehicles per robar botigues

La policia ha investigat diversos grups que fan robatoris d'aquest tipus i tenen un modus operandi molt similar.

Els delinqüents sostreien vehicles, ja fos a Madrid o a Catalunya, i es desplaçaven amb aquests vehicles des de Madrid per cometre els delictes.

Inicialment, encastaven els cotxes a les façanes de la botiga per entrar-hi.

Després, però, diverses botigues van implementar mesures de seguretat per evitar-ho, i els lladres van canviar la seva estratègia, de manera que accedien a les botigues forçant les portes de servei que connectaven amb l'escala de la finca.

Els investigats comptaven amb el suport logístic d'altres persones a Catalunya que els facilitaven aquesta cooperació a canvi d'un percentatge dels beneficis del robatori. Eren els encarregats de llogar cases, donar cobertura al grup o ajudar-los a col·locar el botí.

Es tracta de grups molt professionalitzats, itinerants i amb molta autonomia, que tant podien establir-se durant dies a Catalunya i anar duent a terme els diferents fets, o bé en una mateixa nit desplaçar-se des de Madrid i cometre diversos fets delictius al llarg del seu trajecte.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut