Sandro Rosell i Éric Abidal
Sandro Rosell i Éric Abidal

Converses punxades de Rosell revelarien "la compra d'un fetge il·legal" per a Abidal

Aquest cas publicat per El Confidencial ja el va arxivar un jutjat de Barcelona a principis d'any

RedaccióActualitzat

Unes converses telefòniques interceptades de l'expresident del Barça Sandro Rosell revelarien "la compra d'un fetge il·legal" per a l'exjugador barcelonista Éric Abidal, actual secretari tècnic del club. Ho publica aquest dimecres El Confidencial. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aclareix, però, aquest cas va quedar arxivat ja fa mesos. Un jutjat de Barcelona va practicar un seguit de diligències que van acabar amb un informe favorable de la fiscalia i amb l'arxivament de les diligències a principis d'any.

El Confidencial informa que l'Audiència Nacional va obrir una peça separada després de localitzar quatre trucades en les quals Rosell admet que la suposada donació d'un cosí del jugador va ser un muntatge.

Abidal va ser tractat d'un càncer de fetge que li van detectar el 2011. El trasplantament se li va practicar a l'Hospital Clínic de Barcelona el 2012 i llavors es va dir que el donant era un cosí seu resident a França i de qui només va transcendir el nom: Gerard.

A l'estiu del 2013, Abidal va abandonar el club molest amb la directiva de Rosell, que va decidir prescindir-ne a l'equip. El Confidencial assenyala que les intervencions telefòniques es van fer l'abril del 2017. L'expresident del Barça parla del cas d'Abidal amb "un o diversos col·laboradors" i "es reconeix de forma expressa la compra d'un fetge il·legal" per al jugador francès i "s'insinua -segons el diari- que la donació del cosí seria un invent per evitar l'escàndol".

Entre les converses telefòniques punxades que publica El Confidencial, n'hi ha una del 20 d'abril (15.58 hores).

 

Sandro Rosell: "...Sí, sí."

Desconegut: "...i en aquest moment apareix Barto [Josep Maria Bartomeu].

Sandro Rosell: "...umm."

Desconegut: "...i dic, hòstia ja està, tu! I he dit: ‘escolta, tens un minut?'. I l'hi ensenyo i el Barto es cabreja com una mona. S'ha de dir."

Sandro Rosell: "...umm, umm."

Desconegut: "...i em diu: ‘Fill de puta, cabró, Juanjo!' Dic no, no... Anem a veure una cosa, que no... Sandro... és que va contra nosaltres, a aquest tio li comprem un fetge il·legal."

Sandro Rosell: "...umm, umm."

Desconegut: "I vam vendre que era del cosí, que era del cosí! Li vam pagar dos anys de contracte, el que li quedava."

Sandro Rosell: "Sí, sí, sí."

 

Segons El Confidencial, les quatre trucades interceptades per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional es van enviar "automàticament" a la jutge Carmen Lamela, que investiga Rosell per blanqueig de capitals. La magistrada va decidir, segons el diari, obrir una peça separada per a l'expresident barcelonista per considerar que el contingut de les trucades podia ser constitutiu d'un presumpte delicte de lesions per tràfic d'òrgans.

La defensa de Sandro Rosell ha assegurat que aquesta acusació és falsaI des del TSJC s'afirma que un jutjat de Barcelona va arxivar el cas a principis d'any.

ARXIVAT A:
AbidalSandro Rosell
Anar al contingut