Barcelona

Convergència i Unió arriba a un acord amb el PSC per portar la negociació de les lleis òmnibus al Parlament

CiU i PSC oficialitzen el seu acord a favor de l'anomenada "llei òmnibus", que un cop dividida en diverses parts, tal com reclamaven els socialistes, aquestes es coneixen com a "lleis òmnibus". Els presidents dels dos grups parlamentaris, Oriol Pujol i Joaquim Nadal, han escenificat aquest dilluns l'acord en una compareixença pública i conjunta. Amb aquest acord, els socialistes reculen en la intenció de presentar un recurs a la totalitat contra la reforma i Convergència s'assegura el suport del PSC per tirar endavant la tramitació parlamentària de la llei.

Actualitzat
Aquest dilluns, el govern de la Generalitat i el grup parlamentari socialista han volgut escenificar l'acord pres per reformular les denominades "lleis òmnibus". Els portaveus de Convergència i dels socialistes han explicat en roda de premsa que es tracta d'un conjunt de lleis importants que necessiten del suport majoritari i han destacat la importància de la modificació de normatives destinades a simplificar l'administració.

Amb aquest acord, les lleis òmnibus tindran via lliure per arribar al Parlament, on els diversos grups hauran de debatre-les abans de decidir si les aproven o no.

ICV sí que hi presenta una esmena a la totalitat


Per la seva banda, Iniciativa ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat a la diversitat de lleis que integren la llei òmnibus i ha demanat a ERC que segueixi les seves passes. La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha anunciat que la seva admissió a tràmit es debatrà aquesta setmana en el Parlament de Catalunya.

Ortiz també ha explicat que, després de la divisió en diverses parts que estipula l'acord de CiU i PSC, cadascuna de les esmenes tindrà un text alternatiu que s'entregarà amb l'esmena.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut