Part del material que es venia a les màquines requisades

Confisquen màquines expenedores a Madrid que oferien articles etiquetats com a èxtasi i LSD

La Policia Municipal de la capital espanyola ha descobert dues màquines de vènding que oferien diferents tipus de droga, majoritàriament derivats de la marihuana, però també de cristall, èxtasi i LSD

RedaccióActualitzat

En ple centre de Madrid, al carrer de la Cruz, res feia sospitar el que s'oferia en un local de màquines de vènding. Un local que funciona sol, sense la presència de cap venedor. A començaments de mes, però, un parell d'agents de la Policia Municipal de Madrid van adonar-se que darrere del vidre de dues d'aquestes màquines hi havia unes bossetes transparents que semblaven cabdells de marihuana.

Segons ha avançat el diari El Mundo, la cosa no va quedar aquí, perquè als mateixos prestatges on hi havia refrescos, galetes i llaminadures també hi van trobar articles etiquetats com a cristall, èxtasi i LSD

La majoria dels articles requisats eren derivats de la marihuana (3Cat)

En total es van intervenir 1.269 grams de productes derivats de diferents drogues. Un cop es va contactar amb els responsables del local, aquests van explicar que tots els productes comercialitzats a les màquines de vènding eren totalment legals. En una primera inspecció, però, els agents van comprovar que a les etiquetes de la majoria de productes no hi havia el registre sanitari corresponent.

En el cas de la marihuana tampoc hi apareixia el percentatge real de THC, el principi psicoactiu del cànnabis. Cal tenir en compte que legalment només es permet la venda de productes que tinguin un THC inferior al 0,2% i --suposadament-- molts dels articles que es venien a les màquines del carrer de la Cruz superaven aquest límit amb escreix.

A tot això, s'ha d'afegir el risc que representava el fet que tots aquests productes estaven a l'abast de menors d'edat, ja que la majoria de les vegades no hi havia ningú al local que exercís cap mena de control. De moment, no hi ha detinguts tot i que es continuen investigant els fets. 


Precedents al Maresme

El que ha passat a Madrid té alguns punts en comú amb el que va passar a la comarca del Maresme el setembre de l'any passat. En aquell cas la droga també es venia a través de màquines expenedores, però a diferència del que ha passat a la capital espanyola, aquí es van detenir 17 persones.

Se les va acusar de distribuir marihuana sota l'aparença de productes legals fets amb derivats d'aquesta droga.

 

 

ARXIVAT A:
Drogues
Anar al contingut