Imatge d'arxiu d'una cremada durant el aldarulls al sud de Londres. (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu d'una cremada durant el aldarulls al sud de Londres. (Foto: Reuters)
Londres

Condemnen un nen d'11 anys per haver robat una galleda d'escombraries durant els disturbis a Londres

Un jutge del Regne Unit ha condemnat un nen d'11 anys a 18 mesos de rehabilitació en un centre de menors per haver robat una galleda d'escombraries durant els disturbis de Londres i que després es van estendre a d'altres ciutats angleses. En llegir la sentència, el jutge ha assegurat que es tractava d'un incident molt greu i que si el condemnat fos un adult hauria anat a la presó.

Actualitzat
El nen va robar el 8 d'agost passat una galleda d'escombraries valorada en uns 56 euros d'uns grans magatzems de la localitat de Romford, al nord de Londres. Un grup d'homes va trencar els aparadors de la botiga i hi van causar uns danys valorats en uns 6.700 euros. Un policia va veure en aquest moment com el nen aprofitava l'ocasió per agafar la galleda.

El menor es trobava sota supervisió dels serveis socials pel fet que cinc dies abans sostreure amb un ganivet la goma escuma dels seients d'un autobús i va intentar cremar-los.

L'organització benèfica Barnardo, dedicada a la protecció de la infància, ha criticat els càstigs dels tribunals a nens d'aquesta edat per "delictes petits" qualificant-los de "contraproduents". "L'experiència demostra que després d'un any, la meitat dels nens i nenes d'aquesta edat que són condemnats per un tribunal tornarà a cometre un delicte. A més la seva experiència amb el sistema judicial incrementa les probabilitats que tornin a delinquir", ha explicat Anne Marie Carrie, responsable d'aquesta organització.

Prop de 1.500 persones han estat processades per la seva implicació en l'onada de violència que va sacsejar del 6 al 9 d'agost diverses ciutats angleses. D'aquests, el 22% tenen menys de 18 anys.
Anar al contingut