Varsòvia

Condemnat a 25 anys de presó un escriptor polonès per un crim que després va novel·lar

L'argument d'una novel·la d'èxit a Polònia ha resultat ser brutalment real. L'autor del llibre, titulat "Amok" -"Còlera" en polonès-, l'escriptor Kristian Bala és també el responsable d'un assassinat que va tenir lloc l'any 2000 i que segueix fil per randa l'argument de la seva obra. De fet, va ser la coincidència entre literatura i realitat la que va fer que la policia sospités de Bala. Finalment, un tribunal de Wroclaw l'ha condemnat a 25 anys per assassinar l'amant de la seva dona i haver fet servir els detalls del crim per escriure una novel·la.

Actualitzat

Publicada l'any 2004, "Amok" va assolir ràpidament una important popularitat, gràcies sobretot a les precises descripcions de tot el que envolta l'assassinat comès pel protagonista, en una trama tan brillant que ara es demostra que estava basada en fets reals.

Kristian Bala s'ha declarat en tot moment innocent, però el tribunal ha trobat clares similituds entre el crim narrat al llibre i la brutal mort, l'any 2000, de Dariusz J., qui mantenia una aventura amb l'esposa de l'escriptor.

En la novel·la, com també va passar en la realitat, la gelosia porta el protagonista a segrestar l'amant de la seva dona durant tres dies, durant els quals el manté tancat en un soterrani sense menjar per finalment apunyalar-lo i llançar-lo lligat al riu Odra, on mor ofegat.

Les investigacions van començar l'any 2005 i la total similitud entre el crim de ficció i la forma en què va ser assassinat Dariusz J. va ser fonamental per acusar Kristian Bala, que avui té 36 anys i passarà els pròxims 25 entre reixes.

Anar al contingut