Concert nadalenc a la Catedral de Notre-Dame, el primer des de l'incendi del 2019
Els intèrprets del concert dins la catedral gòtica de París (Catedral de Notre-Dame)
París

Concert nadalenc a la Catedral de Notre-Dame, el primer des de l'incendi del 2019

El concert, amb només 8 intèrprets, va ser gravat i s'ha emès per la televisió pública francesa la nit del 24 i el matí del 25

La Catedral de Notre-Dame reobre les seves portes per primer cop a un cor des de l'incendi que va tenir lloc l'abril del 2019. Els afortunats de poder tornar a cantar a la catedral francesa han sigut 8 intèrprets del cor de Notre-Dame, que han fet un concert especial de Nadal, acompanyats d'un violencelista i un orgue. Aquesta és la tercera vegada que s'autoritza un esdeveniment a l'interior de Notre-Dame des que es va incendiar.

Els músics van gravar el concert sense públic el 19 de desembre i s'ha retransmès per la televisió pública francesa el 24 a la nit i el matí del dia de Nadal. Per poder gravar el concert, els membres del cor van haver de vestir-se amb cascos protectors i vestits blau de construcció per protegir-se dels alts nivell de plom que hi ha concentrats a l'edifici des de l'incendi.

També han hagut de complir amb les estrictes mesures sanitàries marcades pel coronavirus. Inicialment tenien previstos 20 cantants, però finalment han estat 8 i per poder treure's la mascareta han hagut de separar-se entre ells. 

El cor de Notre-Dame acostumava a fer 60 concerts a l'any a l'interior de la catedral, però des de l'incendi ha hagut de buscar llocs alternatius per actuar.  A més, des de l'inici de la pandèmia han hagut de reduir considerablement les seves actuacions.
 


Un incendi virulent 

L'incendi que va cremar la joia gòtica de la capital francesa va tenir lloc el 15 d'abril del 2019. Les flames es van propagar molt ràpidament per tota la coberta i van fer caure el sostre i l'agulla de l'edifici. El bombers, per sort, van poder evitar que l'estructura arquitectònica quedés afectada i també que es perdesin relíquies religioses i obres d'art d'un valor incalculable. 

La catedral, que es reconstruirà de forma idèntica a com era, en principi tornarà a obrir l'any 2024, malgrat que les restriccions adoptades a França per contenir la pandèmia de coronavirus han endarrerit els treballs de neteja i reconstrucció

ARXIVAT A:
NadalNotre-DameMúsica
Anar al contingut