Aturat el desnonament de sis famílies al Poble-sec on hi havia una concentració veïnal
Les veïnes celebren que s'hagi aturat el desnonament al Bloc Llavors (CCMA)

La pressió veïnal atura el quart intent de desnonament de 6 famílies al Poble-sec

Des de primera hora del matí desenes de persones s'havien concentrat per evitar que fessin fora les famílies amb menors del Bloc Llavors

RedacccióActualitzat

Desenes de persones s'han concentrat aquest dijous des de primera hora per evitar el desnonament de sis famílies amb menors que ocupen des de fa dos anys el bloc situat al número 38 del carrer de Lleida, de Barcelona. Es tracta del conegut com a Bloc Llavors, al barri del Poble-sec, que és propietat del fons d'inversió finlandès Vauras Investment.

Des de primera hora del matí, diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra, que actuaven per ordre judicial, han acordonat la zona.

Abans de les 10 del matí ha arribat la comitiva judicial, que havia d'informar les famílies que havien de marxar del pis. I també s'hi han desplaçat els serveis d'intervenció i mediació de l'Ajuntament de Barcelona, per intentar trobar una solució. De fet, han trobat allotjament per a aquesta nit per a una de les famílies.

Minuts abans de les 11 del matí, el desnonament s'ha aturat.

 

Desnonament al Raval

Aquest matí hi havia també en marxa el desnonament de la Manuela al carrer Sant Bartomeu del barri del Raval, que també s'ha aturat, però per falta d'efectius policials.

Els Mossos s'han trobat amb l'oposició d'un grup de veïns i han fet càrregues. Precisament l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a través de Twitter, ha titllat de desproporcionada l'actuació dels Mossos en aquest punt del Raval. Ha demanat mediació i ha retret al conseller d'Interior l'ajuda a fons voltors que desnonen famílies.

 

 

Tensió entre els veïns i els Mossos al Poble-sec

Hi ha hagut moments de tensió entre els veïns i els cossos policials al desnonament del Bloc Llavors. Els Mossos han detingut una noia per agredir un agent.

Els veïns han lamentat l'actuació policial amb la "gent que defensa el barri". Els concentrats han corejat consignes com "No s'entén, gent sense casa i casa sense gent" o "Aquest desnonament el pararem". Mediadors de l'Ajuntament han intervingut també entre els Mossos i els concentrats.

 

Veïns concentrats des de primera hora

Un grup de persones s'ha anat concentrant a l'entrada de l'edifici, per donar suport a les famílies que hi viuen, des de l'arribada dels Mossos a primera hora del matí.

 

Al vestíbul de l'edifici també hi ha un grup de persones reunides per intentar aturar el desnonament.

 

Des del Sindicat de Barri del Poble-sec i el Grup d'Habitatge de Sants denuncien que s'ha intentat negociar, però que els propietaris s'han negat a oferir-los un lloguer social.

 

Bloc Llavors

Sis famílies van denunciar públicament aquest dimecres que un fons d'inversió de capital finlandès els vol desnonar dels habitatges que van ocupar fa dos anys en un bloc del carrer de Lleida, de Barcelona.

 

Des de l'Assemblea de Veïnes del Bloc Llavors, del Sindicat de Barri del Poble-sec i el Grup d'Habitatge de Sants, han explicat aquest dimecres en un comunicat que és la quarta vegada en dos anys que s'intenta desnonar aquestes sis famílies, malgrat que s'ha intentat negociar amb el fons finlandès.

Els veïns han denunciat que des que aquest "fons voltor" va comprar el bloc d'habitatges del carrer de Lleida número 38 de Barcelona, han anat a les oficines dels nous propietaris a intentar negociar perquè no se'ls desallotgés, perquè a l'edifici hi viuen famílies amb nens i persones grans, però ha estat en va.

Aquest fons d'inversió de Finlàndia ha comprat 50 blocs a Barcelona, on viuen 1.200 veïns, alguns dels quals haurien estat objecte d'assetjament, com en el cas dels veïns del carrer de Leiva 37, segons les mateixes fonts.

ARXIVAT A:
JudicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut