Concentració en favor de Jennifer Hermoso Barcelona
A les pancartes que han dut les manifestants s'hi han llegit missatges com 'No va de sexe, va de poder' (ACN)

Concentració a Barcelona en suport de Jennifer Hermoso pel petó forçat de Rubiales

La consellera Verge ha demanat la renovació de la junta de la Federació Catalana de Futbol i de les seves polítiques

RedaccióActualitzat

Unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona per mostrar el seu suport a la futbolista Jennifer Hermoso, jugadora que va rebre el petó forçat de Luis Rubiales en la celebració del Mundial.

La protesta, convocada per la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, ha condemnat els actes del dirigent de la RFEF amb el lema "S'ha acabat". La presidenta de la Plataforma, Montserrat Vilà, ha reivindicat un esport lliure de violència masclista i ha remarcat que el moviment generat al voltant d'Hermoso marcarà un abans i un després al món del futbol.

Vilà ha assegurat que el petó ha estat una agressió sexual i no un fet "trivial" i ha advocat per impulsar un canvi estructural en les federacions esportives: 

"No volem més aquesta estructura patriarcal dins de les federacions".

En aquest sentit, la consellera d'Igualtat, Tània Verge, també present a l'acte i seguint la línia del govern, ha demanat una renovació en la Federació Catalana de Futbol (FCF). Verge considera que el seu president, Joan Soteras, "no ha estat a l'altura":

"Hauria d'haver-hi una renovació important a la FCF, no només en l'àmbit de la junta sinó també pel que fa als plantejaments, dels protocols i les polítiques."

Concentració en favor de Jennifer Hermoso Barcelona
Les assistents han corejat càntics com 'No és un petó, és una agressió' (ACN)

Verge també ha assegurat que aquest cas ha servit per explicar de nou què és el consentiment i ha agraït la "lluita col·lectiva" que han impulsat les campiones del món i altres futbolistes professionals en suport a Hermoso. 

Per la consellera, el moviment que s'ha desencadenat arran del petó forçat va "molt més enllà" del Me Too

"Cada vegada que hi ha una denúncia pública provoca que moltes altres dones que han patit una situació semblant també se sentin més fortes i acompanyades per explicar el seu cas"

A la concentració també hi ha assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i altres representants institucionals com la secretària general de l'Esport, Anna Caula; el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, David Escudé, o la secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta.

Concentracions també a Lleida

També a Lleida, s'ha fet una marxa i una concentració per reclamar un esport lliure de violència. La Marea Lila i Dones Lleida han volgut denunciar els feminicidis i els abusos de poder.

Han llegit un manifest defensant el feminisme i la seva visibilitat per denunciar actituds patriarcals en tots els espais de la vida. I diuen que no pensen callar davant de casos com el de Rubiales. 
 

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAssetjament sexual Luis Rubiales
Anar al contingut