Acte institucional contra la violència masclista

Compromís de les institucions per destinar més recursos contra la violència masclista

Ariadna Oltra diu en un manifest que la violència s'exerceix de moltes maneres, més o menys subtils

Actualitzat

El dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones s'ha commemorat a Barcelona amb un acte institucional que s'ha fet a la plaça de Sant Jaume i que ha comptat amb l'assistència de diverses autoritats.

Durant l'acte, la periodista de TV3 Ariadna Oltra ha llegit un manifest unitari en què ha reclamat que la violència masclista sigui un dels temes "de l'agenda de país" després de constatar que les lleis elaborades fins ara no són suficients per eradicar aquesta xacra. En el seu discurs, Oltra ha dit que la violència s'exerceix de moltes maneres, més o menys subtils. I s'ha referit a alguns dels casos dels darrers mesos:

"Fa set mesos, el 26 d'abril d'aquest any, l'Audiència de Navarra va fer pública la sentència de La Manada. Un cas que ha sacsejat consciències, que ha estat molt mediàtic, però no és l'únic. Aquesta setmana hem tingut exemples, i parlem de la justícia amb sentències, amb condemnes que per a moltes i per a molts surten del sentit comú".

 

 

Més recursos per combatre la violència masclista

En el manifest s'ha destacat la necessitat de destinar més recursos per combatre la violència masclista. En aquest sentit, la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi, ha anunciat que el Pacte Nacional contra les Violències Masclistes en què estan treballant des de la Generalitat tindrà una partida pressupostària específica

Per la seva banda, la regidora de Feminismes de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, s'han compromès a incrementar els esforços de les seves respectives administracions per lluitar contra aquesta xacra.

L'acte ha acabat poc abans de les 11 amb un minut de silenci en record de totes les víctimes de violència masclista. Només aquest 2018, han mort 6 dones a Catalunya, i 44 en el conjunt de l'estat.

Hi han assistit el president del Parlament, Roger Torrent; el conseller d'Afers Socials, Chakir el Homrani, la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi; el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, entre altres càrrecs de la Generalitat de Catalunya, el Parlament i els ens locals.

 

 

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) s'ha adherit al Manifest per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut