Les probabilitats d'encertar la combinació guanyadora del Powerball és d'una entre 292,2 milions
Les probabilitats d'encertar la combinació guanyadora del Powerball és d'una entre 292,2 milions (Reuters)

Compra una butlleta de loteria de 2 dòlars i li toca el segon premi més alt de la història

La persona guanyadora va encertar els sis números de la Powerball, una combinació que té una probabilitat d'una entre 292,2 milions

RedaccióActualitzat

Què faries si et toquessin 1.765 milions de dòlars, uns 1.670 milions d'euros, a la loteria? Aquest és el premi que s'ha emportat una persona després de guanyar la Powerball als Estats Units.

L'afortunat o afortunada va comprar la butlleta de loteria a Frazier Park, una petita localitat de 2.600 habitants ubicada a uns 120 quilòmetres de Los Angeles.

Amb la combinació 22, 24, 40, 52 i 64, amb el 10 de complementari, va aconseguir trencar una ratxa de 35 sortejos en què el premi havia quedat desert i va emportar-se un premi rècord. Tot i que l'acumulat era de 1.730 milions de dòlars, s'ha acabat emportant un pot de 1.765 milions de dòlars, sumant-hi també el premi del dia.

La persona guanyadora va encertar els sis números, una combinació que té una probabilitat d'una entre 292,2 milions.


"Tot plegat és una bogeria"

Aquest dijous, a l'establiment on es va vendre la butlleta guanyadora, el Midway Market & Liquor, no s'ho podien creure. "El telèfon ha estat sonant tota la nit, la gent volia felicitar-nos. Tot plegat és una bogeria", ha explicat un dels treballadors.

"Molts dels clients que compren loteria em diuen que, si guanyen, em compraran alguna cosa. Ara, algú em deu un camió."

En la majoria dels estats on es juga aquesta loteria, un total de 45 estats dels EUA, la butlleta val dos dòlars i els jugadors poden triar la seva pròpia combinació o deixar que la màquina la faci per ells.

El premi és el segon més gran guanyat mai en una loteria, al darrere dels 2.040 milions que la mateixa Powerball va repartir el novembre del 2022.

Cobrar el premi íntegre en 30 anys o menys de la meitat de cop

En guanyar el premi, la persona afortunada ha de prendre una difícil decisió: cobrar el premi íntegre, els 1.765 milions de dòlars, repartit en mensualitats al llarg de 30 anys, o cobrar-lo tot de cop però rebent-ne només una part, que en aquest cas serien 756,6 milions de dòlars.

En cas de cobrar-lo tot de cop, rebria un primer pagament al qual s'afegirien un total de 29 mensualitats que augmentarien un 5% cada any. En la majoria dels casos, els guanyadors trien cobrar-lo de cop.

Però, a banda de triar com cobrar-lo, també s'ha de tenir en compte quants impostos haurà de pagar. A Califòrnia, la taxa sobre les loteries és del 24%, cosa que reduiria el seu premi a 1.341 milions de dòlars en cas de cobrar-lo tot de cop. A més, l'any vinent entrarà en el nivell impositiu més alt, i haurà de pagar la taxa impositiva federal màxima del 37%.

ARXIVAT A:
Loteria
Anar al contingut