Barcelona

Comín diu que van endarrerir "deliberadament" la comunicació del brot d'enterovirus fins a tenir-ne totes les dades

El conseller assegura que no van avisar els CAPs fins una setmana després per tenir totes les respostes

RedaccióActualitzat

El govern dóna per estabilitzat el brot d'enterovirus a Catalunya després que no se n'han detectat nous casos la darrera setmana. El nombre d'afectats per l'enterovirus, doncs, es manté en 60 infants, 17 dels quals continuen ingressats. Només hi ha hagut un cas perillós d'enterovirus D-68, que no es correspon amb els símptomes que han tingut la resta de casos.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha assegurat, durant la compareixença a petició pròpia al Parlament sobre  l'enterovirus, que el govern va actuar de manera immediata quan es van detectar casos excepcionals del brot i de seguida es va informar la xarxa hospitalària catalana.

En qualsevol cas, Comín ha qualificat d'extraordinari el brot i ha destacat que la resposta del govern va ser immediata i que es va detectar de seguida una possible situació de risc. El conseller ha destacat que el mateix dia van activar un protocol per a tota la xarxa hospitalària catalana. Tot i això, no es va traslladar la informació concreta als pediatres dels CAPs fins una setmana després per poder recollir, diu, tota la informació i poder donar directrius exactes. I és que, pel conseller, hauria estat irresponsable comunicar el brot sense tenir respostes.

Comín ha fet una explicació cronològica de com s'ha desenvolupat el brot des del 6 de maig, quan es van detectar casos del virus amb conseqüències importants com ara encefalitis i inflamacions del sistema nerviós central.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut