Barcelona

Comín confirma que la Generalitat exigirà als pediatres el certificat de penals

En declaracions a "Els Matins" de TV3, el conseller de Salut ha assegurat que sense els pressupostos no es podrà complir el compromís de reduir les llistes

RedaccióActualitzat

El conseller de Salut, Antoni Comín, alerta la CUP i la resta de l'oposició que, si no s'aproven uns nous pressupostos per al 2016, serà impossible complir el compromís de reduir les llistes d'espera un 50% en la fase diagnòstica i un 10% en la fase quirúrgica. En declaracions a TV3, Comín assegura que amb pròrroga pressupostària el seu departament no disposarà dels 100 milions que costa reduir les llistes.

El conseller de Salut s'ha referit també als casos d'abusos sexuals a l'escola Maristes que han sortit a la llum les últimes setmanes. "Tenim un problema com a societat amb els abusos. El drama és molt més gran del que l'opinió pública es pensa", ha assegurat. Comín ha confirmat que la Generalitat exigirà també als professionals de la salut que treballin amb menors el certificat de penals que acredita que no tenen antecedents en delictes contra la integritat sexual.

I després que hagi esclatat el cas del suposat frau a Vitaldent, Comín ha assegurat que cal una nova regulació del sector de les clíniques dentals i que el seu departament treballarà perquè no hi hagi cap establiment d'aquest tipus sense autorització del departament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut