Pla obert on es poden veure dos operaris descarregant una caseta de treball per a l'obra de l'hospital annex a l'Arnau de Vilanova pe…
Pla obert on es poden veure dos operaris descarregant una caseta de treball per a l'obra de l'hospital annex a l'Arnau de Vilanova per a casos de covid-19, el 31 d'agost de 2020. (Horitzontal)

Comencen a portar material per a l'hospital annex a l'Arnau de Vilanova

ACN Lleida.-Operaris de la constructora d'Aro han començat a portar aquest dilluns material per a construir el nou edifici modular que s'ha de fer en 18 setmanes al costat de l'Hospital Arnau de Vilanova. L'equipament, que tindrà 4.100 metres quadrats, 3 plantes i capacitat per absorbir pacients d'UCI amb entre 72 i 108 places, servirà d'entrada per fer front a la pandèmia de la covid-19. Els operaris han posat tanques al voltant del recinte que ocuparà l'edifici, al pàrquing descobert de l'Arnau, i han començat a descarregar casetes per als treballadors. Si no surt cap contratemps, aquesta setmana mateix ja podrien començar els primers moviments de terra.

Aquest és un dels 5 hospitals que el CatSalut comença a construir aquesta setmana a diferents centres hospitalaris de Catalunya, tots a Barcelona, menys el de Lleida. Són equipaments que Salut defineix com a edificis polivalents per atendre diversos graus de la patologia covid, des de crítics, passant per semicrítics i aguts, en un entorn de treball pensat específicament per seguretat i confort tant per pacients com per treballadors. Es tracta d'un edifici amb circuits net i brut diferenciats, i això permet disposar de circulacions segures i espais de transferències on es realitzen els canvis d'EPI. L'obra té un cost de 12,5 MEUR i estarà connectada amb l'Hospital Arnau de Vilanova a través d'una passarel·la.

Anar al contingut