Barcelona

Comença la guerra de formats d'alta definició per succeir el DVD

La guerra de formats per succeir el DVD ja ha començat. Qui vulgui veure la pel·lícula de King Kong en alta definició forçosament ha de triar el sistema HD-DVD. Qui, en canvi, prefereixi les últimes aventures de James Bond s'ha de comprar un reproductor Blu-ray. El Blu-ray el lidera el gegant asiàtic Sony, secundat per marques com Panasonic o Samsung i amb el suport de la majoria de companyies com Fox, Metro o Disney, que només treuen pel·lícules en el seu format: fins ara, unes 130 a Espanya. Aquesta setmana s'ha fet la presentació oficial del sistema a Barcelona. Els aparells costen entre 1.000 i 1.400 euros i permeten veure les pel·lícules en alta definició. Però la seva gran aposta és la PS3, que inclou de sèrie el reproductor.

Actualitzat

L'HD-DVD, el promou una altra gran multinacional japonesa: Toshiba, secundada per Nec i Sanyo i amb el suport de dues companyies que, de moment, només treuen pel·lícules en aquest sistema: Universal i Paramount. Tenen, doncs, menys oferta de títols -62 a Espanya-, però els seus reproductors són més barats: de 600 a 1.000 euros. El seu punt fort és l'aliança amb Microsoft per oferir més avantatges informàtics.

De moment el consumidor s'ho pensa. Fins ara a Espanya només s'han venut uns 2.000 reproductors HD-DVD i un miler de Blu-ray; molts recorden la guerra entre Betamax i VHS -que no va guanyar el millor- i esperen a veure com evoluciona el mercat i com baixen els preus abans de decidir-se.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut