Rètol a l'entrada de Sant Miquel de Balenyà (ACN)
Rètol a l'entrada de Sant Miquel de Balenyà (ACN)

Comença la consulta per decidir si Sant Miquel de Balenyà s'independitza de Seva

Un miler de persones podran votar fins al 2 d'abril

RedaccióActualitzat

El procés participatiu per decidir si Sant Miquel de Balenyà es converteix en un municipi independent de Seva, a la comarca d'Osona, ha començat aquest diumenge i acabarà diumenge que ve. Sant Miquel de Balenyà és ara Entitat Municipal Descentralitzada (EMD).

Tindran dret a votar 1.058 persones, els veïns del poble de més de 16 anys. També es podrà votar, dimarts, dijous, dissabte i diumenge que ve, 2 d'abril. A la tarda, es farà el recompte de vots.

 

Però si guanya el "sí" no serà fàcil aconseguir que Sant Miquel de Balenyà sigui un municipi. El Parlament demana, entre altres condicions, que els municipis que es volen independitzar estiguin separats per una distància mínima de tres quilòmetres i que el poble tingui més de 2.000 habitants. Sant Miquel de Balenyà no les compleix.

De totes maneres, els organitzadors de la consulta saben que a Catalunya hi ha precedents de pobles que no complien els requisits i han aconseguit ser independents. Per exemple, la Canonja i Medinyà. Per tant, esperen que, si guanya el "sí", el Parlament tindrà en compte la seva singularitat i adaptarà la llei.

 

 

Anar al contingut