Barcelona

Comença el judici contra dos joves d'estètica skin acusats d'apunyalar mortalment un okupa el 2004

Aquest dilluns s'ha constituït a l'Audiència de Barcelona el jurat popular que haurà de jutjar els dos joves d'estètica skin acusats d'apunyalar mortalment un okupa de 25 anys durant les festes del barri de Gràcia, el 2004. Després de passar quatre mesos a l'hospital en estat molt greu, la víctima finalment va morir. La fiscalia i les acusacions particular i popular, exercida per l'Ajuntament de Barcelona, qualifiquen els fets d'assassinat. Per la seva part, l'advocat de la defensa manté la innocència dels acusats. Amb tot, acceptaria que es consideressin els fets homicidi per imprudència.

Actualitzat

L'Audiència de Barcelona jutjarà fins al pròxim dia 17 els dos skins acusats d'un delicte d'assassinat per la mort de Roger Albert Giné. Segons sembla, en el judici declararà un testimoni protegit que hauria presenciat els fets. Mentre que el fiscal, que demana 19 anys de presó per a cadascun dels acusats, i les acusacions particular i popular qualifiquen els fets d'assassinat, l'advocat de la defensa manté la innocència dels acusats i accepta, com a màxim, que es tracta d'un homicidi per imprudència amb les eximents incomplets de legítima defensa i por insuperable.

Durant la constitució del jurat popular, companys del noi mort s'han concentrat davant l'Audiència Provincial de Barcelona, on se celebra el judici.

Els fets van tenir lloc la matinada del 15 d'agost del 2004 al carrer Gran de Gràcia de Barcelona, a l'altura del metro de Fontana, on un grup de joves skins celebraven l'aniversari d'un dels acusats. Els joves, que portaven "vestimenta skinhead, tallada de cabells rapat i botes tipus militar", segons l'acusació, es van creuar amb un altre grup de persones "d'estètica okupa", entre els quals hi havia la víctima, i els van cridar "sou uns fills de puta, porcs, netejarem el carrer".

L'acusació manté que un dels acusats, que tenia un ganivet amb una fulla d'acer de 8 centímetres de longitud que havia comprat en una armeria de València", el va lliurar a l'altre acusat. Va ser aquest segon acusat qui "de forma sobtada i sorprenent el va clavar violentament al coll de Roger Albert", que va caure a terra. Llavors el grup agressor va fugir de la zona, ha assegurat l'acusació.

El jove okupa va estar quatre mesos hospitalitzat en coma, fins que va morir el 10 de desembre. Tres dies més tard, el presumpte autor de la mort va ser detingut a València, on viu.

La mort de Roger Albert va originar multitudinàries protestes del col·lectiu okupa. El 23 de desembre del 2004 uns 2.000 joves simpatitzants del moviment okupa van causar destrosses a la plaça de Sant Jaume, la Via Laietana i els carrers Ferran i Jaume I, on van trencar vidres, van cremar una sucursal bancària i van llançar cadires i taules contra la policia que custodiava el Palau de la Generalitat i l'ajuntament. En aquesta protesta, van quedar ferits vuit agents dels Mossos d'Esquadra i tres de la Guàrdia Urbana.

Anar al contingut