Com viuen els infants un desnonament? Famílies creen un conte per ajudar-los

El conte "Jo et cuidaré" té l'objectiu de minimitzar l'impacte que provoca la pèrdua de l'habitatge familiar especialment en infants, adolescents i joves

Cada dia es produeixen a la ciutat desnonaments de pisos on viuen famílies vulnerables, en molts casos amb menors a càrrec. Criatures que viuen l'angoixa d'haver de recollir totes les seves coses, quedar-se sense casa i davant d'un futur incert que, en molts casos, passa per un periple de pensions i llars temporals. 

El 2019, un grup de famílies que havia passat per aquesta situació al barri del Raval va demanar més recursos per ajudar els fills a entendre el que estava passant i disminuir-los el patiment.

D'aquest reclam ha nascut "Jo et cuidaré", un conte escrit per Anna Manso i il·lustrat per Teresa Herrero. Publicat per l'Ajuntament de Barcelona, a través dels Serveis Socials del Raval Sud. 

El conte infantil retrata la realitat dels desnonaments que viuen algunes famílies (3Cat)

Per fer-ho possible es va crear una comissió de barri en què participen diferents professionals d'entitats socials i serveis del Raval.

La comissió té com a objectiu crear eines socioeducatives que acompanyin tant les famílies que pateixen la pèrdua de casa seva, com els professionals que treballen dia a dia amb els infants, els adolescents i els joves del barri: escoles, instituts, centres oberts, centres de Serveis Socials, equips de Salut/Psicosocials, etc.

La finalitat és minimitzar l'impacte que provoca un desnonament i la pèrdua de l'habitatge familiar en les persones, especialment els infants, els adolescents i els joves.

Entrevista a l'escriptora Anna Manso, al programa "Els matins" de TV3:

 

ARXIVAT A:
PobresaLiteraturaHabitatgeInfància
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut