Com són els veïns? I el propietari o l'agència? Neix una web de ressenyes de pisos de lloguer

Una iniciativa que busca donar informació més enllà dels anuncis que es pengen en els grans portals d'habitatge

RedaccióActualitzat

Cada cop ens guiem més per les ressenyes a l'hora de triar a quin restaurant anar, quin hotel reservar o quin producte comprar, però i quan volem llogar un pis? A la complicada tasca de trobar-lo, se li afegeix la manca d'informació que té el futur llogater sobre l'habitatge i el que l'envolta.

Amb la voluntat d'aportar transparència, avui s'ha posat en marxa el portal d'habitatge Reviu. Està associat amb el cadastre i permet cercar adreces a Barcelona per veure les opinions anònimes que altres persones han deixat sobre la seva experiència amb un determinat immoble o agència immobiliària.

Es tracta d'una iniciativa que ha impulsat l'Institut de Recerca Urbana de Barcelona (IDRA), que a més, ofereix informació sobre la comunitat de veïns, la zona, si hi ha pisos turístics a l'escala o el que pagava l'antic llogater. 

"Ara mateix és una jungla opaca i volem que la gent pugui tenir dades i anticipar-se", assegura Jaime Palomera, cofundador de Reviu i director d'IDRA.
 

Quins apartats inclouen les ressenyes?

D'aquesta manera, els llogaters que vulguin compartir la seva opinió a Reviu s'hi hauran de registrar i valorar els habitatges a través de diferents apartats:

► Qualitats del pis (llum, temperatura a l'estiu i a l'hivern, soroll, serveis o manteniment)

►Preu de l'habitatge

►Tracte de la immobiliària i/o del propietari

►Comunitat de veïns i condicions de l'escala (quin perfil de persones hi viu, si hi ha pisos turístics, l'estat o el manteniment)

►Zona i serveis pròxims

Exemple d'una de les ressenyes del portal Reviu

A més, es podran buscar les opinions vinculades a les immobiliàries i des de la plataforma estan treballant perquè, tant aquestes com els propietaris, també hi puguin dir la seva.

El portal compta amb articles complementaris amb informació relativa al lloguer d'habitatges a Barcelona, com, per exemple, "què implicarà la nova llei de regulació del preu dels lloguers" o "quants mesos de fiança et poden demanar quan llogues un pis".

Un projecte que neix amb la voluntat de donar informació més enllà dels anuncis que es pengen en els grans portals d'habitatge i així, ajudar les persones que viuen a la capital catalana a millorar l'experiència en la cerca i l'accés als immobles. 

"Ara mateix, quan busques un pis, vas a cegues. No saps com et tractaran, si et tornaran la fiança, si tindràs una mala experiència", apunta Palomera i afegeix: "No es tracta que sigui un espai de denúncia, sinó de tenir informació en un sistema d'habitatge que és opac".

 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut