Final del recorregut de la mobilitació de l'ANC per la Diada de 2022
Final del recorregut de la mobilitació de l'ANC per la Diada de 2022

Com serà la manifestació de la Diada de l'ANC: quatre columnes i un crit medieval

L'Assemblea torna a convocar una jornada reivindicativa per l'Onze de Setembre amb una crida a demostrar que l'independentisme és més viu que mai

Montse BassaActualitzat

Aquest Onze de Setembre torna la manifestació de l'ANC. L'epicentre de la convocatòria serà la plaça Espanya --que l'Assemblea anomena per aquesta ocasió plaça 1 d'Octubre-- on hi confluiran quatre columnes de manifestants.

Una columna anomenada País denunciarà el dèficit en infraestructures, amb el servei de Rodalies com a màxim exponent. Sortirà de l'estació de Sants, i baixarà pel carrer Tarragona.

La columna Llibertat, sortirà des de la Ciutat de la Justícia i reclamarà la independència judicial i la fi de la repressió per als més de 4.000 independentistes represaliats, segons calcula Òmnium Cultural. Arribarà a la plaça Espanya a través de la Gran Via de les Corts Catalanes.

La columna Sobirania, reivindicant la independència econòmica per denunciar el dèficit fiscal que l'ANC situa en més de 18.000 milions d'euros que pateix cada any Catalunya per part d'Espanya. Començarà a la seu d'Hisenda de la plaça Letamendi i circularà per l'altre extrem de la Gran Via.

I des de l'escola Proa, al barri de la Bordeta, sortirà la columna que reivindica la llengua i la cultura catalanes.

 

Per lema, un crit medieval

La manifestació té per lema Via Fora. Un crit d'alarma de l'època medieval amb què es feia una crida a la població per defensar les seves llibertats davant d'una amenaça.

La marxa començarà, com cada any, a les 17.14 i acabarà amb un acte central amb intervencions de representants de les entitats independentistes i una actuació musical a l'escenari situat davant les torres venecianes.

L'Assemblea Nacional Catalana, organitzadora de l'acte, preveu que la participació sigui com a mínim la mateixa que l'any passat: 700.000 persones segons l'ANC, i 150.000 segons la Guàrdia Urbana.

Aquest any, com a representants polítics, hi haurà el president de la Generalitat, consellers del govern, membres d'Esquerra, de Junts i de la CUP.

La manifestació també compta amb el suport d'Òmnium Cultural, l'Assemblea de Municipis per la Independència, el Consell per la República i la Intersindical.

 

ARXIVAT A:
11SANCÒmnium Cultural
Anar al contingut