Com funciona el dron aquàtic que netejarà la brossa dels ports catalans

Un robot escombra aquàtic netejarà l'aigua cada any, durant els mesos de maig i juny, a 12 ports catalans

Actualitzat

L'encarregat de capturar els residus del port de Badalona i altres ports catalans serà un dron aquàtic. Es tracta d'un robot de neteja teledirigit, que va recollint la brossa que sura.

La iniciativa, "Netegem els ports" té previst netejar dotze ports cada any a partir de l'any que ve. Quatre de les comarques de Girona, quatre de Barcelona i quatre de Tarragona, durant els mesos de maig i juny, just abans de la temporada nàutica.

El compromís és de netejar la totalitat dels ports del país en un període de quatre anys.


Filtra 780 m3 per hora

Aquest dron és una embarcació amb buc de catamarà, que funciona amb un motor elèctric de bateries i un comandament a distància, amb càmera integrada, capaç de filtrar una superfície de 5.000 m2 de làmina d'aigua o un volum de 780 m3 per hora de feina, a dos nusos de velocitat.

Mira en aquest vídeo el funcionament del dron aquàtic.

Els experts insisteixen, però, que mesures com aquestes no són la solució definitiva per a un problema tan complex i tan gran, perquè els plàstics ja es troben arreu dels mars i oceans, a diferents fondàries, i amb dimensions molt petites.

Recorden que el que calen són mesures contundents per reduir els residus que generem, abans que acabin al mar.

La presentació i prova pilot del nou sistema de recollida de residus superficials als ports catalans s'ha fet aquest dilluns al port de Badalona.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut